English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

joi

Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune



Ingrediente pentru 22 de banuti: 1 ou, 75 grame zahar, 75 grame ulei de palmier (unt), 1 fiola esenta de lamaie Dr. Oetker, 1 plic de zahar vanilat, 175 grame faina, gem de prune.
Punem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem aluat pe care il facem in palme ca niste bilute si il turtim cu lingura in tava, facem o scobitura in mijloc si punem gem. Banutii ii coacem la 200 grade pt 10 minute pe gratarul din mijloc.
Desi este o reteta foarte simpla, banutii sunt foarte buni, consistenta este de fursec, sfaramicioase si crocante. Sigur voi incerca sa le mai fac si cu alte ingredinete, cu nuci, alune, ciocolata...
Se servesc reci, iar a 2-a zi sunt mai buni!
Alaturi de o ceasca de cafea sunt delicosi!

Un comentariu:

naty spunea...

ce bine arata si usor de facut