English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Briose pufoase cu lamaie si nuci in forma de silicon

Aceste briose sunt preferatele mele incepand de acum. Sunt delicioase, pufoase in interior, aerate si crocante pe deasupra. Combinatia perfecta pentru acest desert minunat.
Ingrediente pentru cca 20 de briose: 1 ou, 150 grame de zahar tos, 1 lamaie (folositi si coaja si zeama), 100 ml. ulei, 250 ml. lapte, 260 grame de faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 200 grame nuci taiate bucati mai mari pentru desupra.

Mod de preparare: Intr-un bol se pune oul si zaharul.
Se bate oul cu zaharul pana se dizolva.
Se adauga laptele si se bate in continuare.
Se adauga uleiul.
Se adauga zeama de la 1 lamaie.
Se adauga coaja de la 1 lamaie.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu.
Se pregateste forma de briose din silicon. Eu am pus si hartiute in forma ca imi place ca briosele raman proaspete mai mult timp.
Se pune din compozitie in forma de briose tapetata cu hartiute, mai putin cu un deget. Pe deaspura se pun nucile.
Se baga tava la cuptor, la 180 de grade pe gratarul din mijloc pentru cca 20 de minute. Iata dupa 10 minute cum cresc.... Imaginea acesta este cand ele cresteau in cuptor.
Sunt aerate si pufoase, miros foarte bine si sunt delicioase! Sectiunea spune totul....
Pofta buna si va spun cu incredere sa incercati reteta mea!

13 comentarii:

alinutzika spunea...

vai ce pufosenii...ador briosele!

Delicii culinare spunea...

Alinutzika incearca reteta mea... te pup! mersi de vizita si de sustinere. cu drag lily

miranic spunea...

Arata foarte bine!Copiii mei adora briosele, asa ca as vrea sa le fac si eu astazi, dar am o intrebare: ce cantitate de lapte se pune?
Va multumesc!

Delicii culinare spunea...

Scuzele mele, am omis de la ingrediente laptele, insa la modul de preparare am amintit. Se pune o cana de 250 ml lapte. O sa editez acum. Mersi mult! Sunt delicioase, cu incredere mare sa le faci. Stii ca orice gospodina, ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Bafta si astept sa imi spui cum ti-eu iesit.

Anonim spunea...

Mersi de reteta, ale mele au iesit enorme:))) au crescut foarte mult in cuptor :P

Anonim spunea...

delicioase de gustoase

Anonim spunea...

Buna! Ce fel de ciocolata ai folosit (menaj sau o anumita marca) ? Reteta mi se pare geniala si n-as vrea sa dau gres. Te pup! Crina

Anonim spunea...

La tarta cu ciocolata alba si neagra ma refeream. Scuze!

Lily M spunea...

In reteta asta nu am pus ciocolata.

Lily M spunea...

Nu inteleg la ce reteta te referi

Anonim spunea...

La reteta tartei in doua culori. Am postat mesajul din greseala aici.

Lily M spunea...

cum se numeste tarta.....???

Lily M spunea...

Nu am aceasta reteta pe blog. Poate se numeste altfel. Te rog sa lasi mesaj la reteta respectiva, pentru ca am foarte multe retete pe blog si nu am timp sa caut.