English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

duminică

Orez cu fructe de mare


Ingrediente: 125 g orez (eu am folosit orez la punga Scotti Bob cu Bob Thai Easy Cook), un pachet de fructe de mare congelate (250 g), 300 ml supa de legume, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei iute proaspat, 1/2 ceapa mare sau 1 ceapa mica, 2-3 catei de usturoi, 70 ml vin alb, un pahar suc de rosii  (pulpa), zeama de la 1 lamaie, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 foaie de dafin, patrunjel.

Inainte de toate, multumiri retetedevis.ro.

Fructele de mare se lasa la infuzat in supa calda de legume 20 de minute, in care punem cateva boabe de piper si o foaie de dafin.

In acelasi timp, se fierbe orezul si se lasa apoi deoparte.

Se toaca foarte marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute si se calesc in uleiul de masline, adaugand ulterior ardeiul gras taiat cubulete foarte mici.


Cand se inmoaie ardeiul, se adauga vinul, se lasa sa fiarba putin si se pun fructele de mare (anterior se scot cu o paleta din supa si si se lasa putin la scurs), impreuna cu zeama de la o lamaie. Lasam sa fiarba 5 minute si se aduga sucul de rosii. Dupa ce scade sosul punem orezul fiert, patrunjelul si se amesteca, dand focul mic. Mai lasati 2-3 minute si mancarica e gata.




Pofta buna!

Un comentariu:

Ioana V. spunea...

ce de culori! Arata tare bine!