English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

luni

Tort Egiptean

Inspirat din
Facut de Danuta, colega mea cu ocazia zilei ei de nastere.
La multi ani Dana!!!
Se fac patru foi si 2 creme.Crema de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si alune.
Ingrediente pentru foi: Pentru o foaie: 2 albusuri, 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina , 40 g alune macinate ( daca nu aveti inlocuiti cu nuci) Pentru crema 1: 6 galbenusuri ,6linguri de zahar ,340 ml lapte , 2 linguri faina , 170 g unt nesarat , esenta de vanilie

Pentru crema 2: 200 ml frisca , 150 g zahar , 120 g alune zdrobite bucati mai mari.

Cum facem foile:
Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste.Amestecam faina cu alunele macinate si apoi o punem peste albusurile frecate cu zahar.Intindem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptor la foc mic cca 25 minute. In timp ce se face prima foaie noi o pregatim pe ce-a de-a 2-a.Asa cum am facut si pana acum mai coacem 2 foi.
Prima Crema dintre foi (crema de vanilie):
Cele 6 galbenusuri (care au ramas de la foi) le amestecam intr-o cratita cu amidon , zahar si laptele adaugat pe care il adaugam putin cate putin. Punem cratita pe foc si amestecam pana cand obtinem o crema consistenta ca o budinca.Luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca.Untul il faramam cu frurculita bine si il amestecam cu compozitia de crema-budinca pregatita peste care punem esenta de vanilie.
A doua crema dintre foi (crema de frisca):
Topim zaharul si il punem pe un fund de lemn. Lasam sa se raceasca il dezlipim si il faramam.Batem frisca, apoi punem zaharul caramelizat si alunele faramatel.Impartim in 3 parti egale cele 2 creme. Punem prima foaie si o parte din budinca de vanilie, o parte din cea de frisca. Repetam procedura pana cand se termina foile. Pe deasupra punem frisca si razium ciocolata. Se tine la frigider pana a 2-a zi.
Tortul a fost DELICIOS....!!!!

11 comentarii:

Anonim spunea...

Este delicios , este un tort foarte fin , innobilat cu acel zahar ars in frisca.
Incercati reteta este extraordinara!
Lilica

Anonim spunea...

Va multumesc fetelor ca sunteti alaturi de mine in aceste momente fericite din viata mea si nu numai. Ma bucur foarte tare ca v-a placut tortul, intr-adevar este delicios. Incercati si voi sa-l faceti, merita tot efortul depus... ce surpriza placuta! Danuta

Bucataria-Paradis spunea...

Ma bucur ca ti-a placut.Sa va fie de bine.Tu cu alune l-ai prestat,sau cu nuca?

Anonim spunea...

Mie imi plac nucile foarte mult, asa ca i-am pus nuca. Danuta

Anonim spunea...

A fost delicios !

Sa traiasca Danuta si sa mai faca

Stefania

Amalia spunea...

Hey ce ma bucur ca va place tortul ! Foarte frumos a iesit, am intuit eu ca va fi foarte bun de cand l-am incercat, Danuta iti urez un sincer La multi ani!

Anonim spunea...

Iti multumesc din suflet Amalia. Promit sa va incant si cu alte retete. Urmatoarea mea tinta este prajitura kinder-pingui, reteta preluata de la Lissa.Danuta

Lily M. spunea...

Eu o sa fac tortul Egiptean in weekend. Dar il voi face intr-o tava dreptunghiulara si il voi taia bucati stil prajitura. Voi pune fotografiile pe blog bineinteles! Danuta a spart gheata...ea a incercat sa il faca.Pot sa spun ca eu am mancat 2 felii si mi-a placut foarte mult. DELICIOSSSSSSS .... GUSTOS.....mmmmmm Danuta sa mai ne faci :* Te pup

Anonim spunea...

FELICITARI, CRED CA ESTE FOARTE BUN TORTUL, VREM POZE SI CU DANUTA!

Lissa spunea...

La multi ani,Dana!
Tortul arata super delicios!

Lily M. spunea...

Draga Lissa!
Dana nu este astazi la servici dar am sunat-o si i-am transmis urarile tale si ma rugat sa iti spun ca iti multumeste foarte mult pentru ca i-ai scris! Si eu iti multumesc!