English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

joi

Prajitura Kinder Pingui

Saptamana trecuta am facut un tort Kinder Pingui si nu am mancat decat 1 feliuta. Atat de bun a fost ca m-am hotarat sa fac prajitura Kinder Pingui dar putin modificata, in sensul ca in frisca nu mai am adaugat miere si lapte ca sa fie mai ferma. A iesit super.
Ingrediente pentru blat: 5 oua, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g faina, 2 linguri de gris, 50 g cacao, 100 ml ulei, 2 linguri de miere de albine, 1 pachet de praf de copt, 1 praf de sare, 100 g lapte. Iata etapele pozate cum am facut prajitura:

Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, grisul, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care le-am batut separat cu putina sare pana s-au facut spuma. Cele doua compozitii le amestecam, omogenizam bine, apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem jumatate din compozitia de blat pregatita si o bagam in cuptorul incins la 175 grade pe gratarul din mijloc pentru 15 minute.Coacem 2 foi si le lasam sa se raceasca bine, fara a indeparta hartia de copt. Hartia de copt o indepartam atunci cand avem totul pregatit si ne apucam de montat tortul. Cat timp blaturile se odihnesc ne apucam sa pregatim delicioasa crema de frisca. Ingrediente pentru crema de frisca: 250 g frisca lichida Hulala, 1 plic intaritor de frisca Dr. Oetker , 1 esenta de vanilie. Frisca se bate bine, se adauga intaritorul, esenta. Crema se baga la frigider pana se pune pe tort. Ingrediente pentru glazura:1 ciocolata tableta cu lapte de 100 grame, 1 lingura de apa, 2 linguri de ulei, 50 grame de unt. Punem ciocolata intr-o craticioara, punem craticioara pe baie de aburi (bain marie), cand incepe sa se topeasca adaugam uleiul, apa si amestecam pe baie de aburi pana devine lichida, apoi adaugam si untul. Nu se fierbe, doar pana se topeste apoi se da la o parte sa se racesca glazura.
Se imparte blatul in doua parti, nu se feliaza ca la blatul de tort, apoi se pune frisca, si iar blat. Deasupra se pune glazura de ciocolata, apoi se orneaza. Se tine la frigider cel putin 2 ore apoi se taie bucati. Eu am servit cu cafea prajitura si mi-a placut foarte mult.

6 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Arata super ! Felicitari ! La mine pe blog te aşteaptă doua premii ;) Weekend fain !

Lily M. spunea...

Ala...te imbratisez cu drag...Mersi pentru premii.Ai facut prajitura asta? Daca nu ai facut-o eu zic sa incerci.Este foarte buna!!! Eu am decorat-o ca sa arate bine, dar deasupra nu se pune frisca de obicei.Am schimbat si in interior putin reteta.Frisca am batut-o cu intarotorul si am pus doar esenta de vanilie.Rezultatul a fost delicios, frsca mai ferma.Te pup!

Sylvie spunea...

Tes photos sont superbes !
Ton gâteau est bien gourmand :o)

Ala Oancea spunea...

N-am facut prajitura asta inca ... dar am pus ochii pe ea deja :) Numai sa-i vina randul ... ;)

Lily M. spunea...

Ala fa prajitura asta sa vezi cat de buna este. Sotul meu a zis ca de acum inainte sa ii fac in fiecare weekend prajitura asta. Iti dai seama ca viseaza el... ca mie imi place sa fac diverse prajituri sa experimentez...hihi..

boscodina spunea...

geniala ideea de a pune doar frisca. o primavara senina roz bombon!