English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

luni

Tort Sofia cu trei creme si zmeura

Un tort foarte, foarte BUN! Special pentru cei mici, totul facut in casa.

Ingrediente pentru blat:
- 7 oua,
- 7 linguri zahar,
- 7 linguri faina,
- 2 linguri ulei.
Ingrediente crema de lamaie:
- 125 grame zahar,
- 500 ml lapte,
- 4 galbenusuri,
- 50 g faina alba 000,
- coaja razuita de la 2 lamai.

Ingrediente crema de ciocolata:
- 125 grame de zahar,
- 500 ml lapte,
- 4 galbenusuri,
- 35 g faina alba 000,
- 25 grame cacao
- un pumn de nuci

Ingrediente crema mascarpone:
- 250 grame mascarpone,
- 160 ml smantana lichida,
- 3 linguri zahar pudra.

Pentru ornat:
600 grame zmeura si fulgi de ciocolata. Opriti 15-20 de bucati mai frumoase pentru decor. Restul se vor amesteca cu crema de lamaie.
De asemenea, 10-15 portocale, pentru insiropat blatul. (avand in vedere ca am facut tortul pentru un copil, am vrut sa fie cat mai natural).

Preparare blat:
Pentru a vedea cum se prepara blatul apasati aici. Dupa ce l-ati scos din cuptor se lasa cel putin 3-4 ore.

Preparare crema de lamaie:


Preparare crema: Se amesteca coaja rasa de la cele doua lamai cu galbenusurile, zaharul, faina. Separat se fierbe laptele. Se toarna treptat in compozitie, apoi se pune din nou pe aragaz, la foc mic, mestecand intruna, pana cand se va ingrosa.






 Atentie! Trebuie mestecat, altfel se va arde. Crema va fi gata in cel mult 10 minute.






Se da jos de pe foc si se pune deasupra folie alimentara. Astfel nu se va forma crusta. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, trei sferturi din visine se adauga in compozitie si se amesteca cu o spatula.



Preparare crema ciocolata:
Metoda de lucru este identica ca la crema de lamaie. In lapte nu mai puneti coaja de lamaie, ci cacao (cernuta), amestecand cu telul. La sfarsit de tot adaugati nucile (eu le-am taiat cu cutitul marunt, insa cat sa le si simt in crema).

Preparare crema mascarpone:
Mixati branza mascarpone cu zaharul pudra si adaugati samantana lichida. Bagati crema la frigider cat timp se raceste blatul.

Montarea tortului
Dupa ce s-a racit blatul (trebuie sa il lasati 3-4 ore, cel mai bine, pentru a absorbi cat mai bine sucul de portocala), taiati-l sa rezulte 3 bucati (aveti mare grija, mie mi-a distras Sofia atentia si nu am taiat perfect blatul :)). Prima parte insiropati-o cu suc de portocala, si puneti crema de lamaie, apoi zmeura. Urmeaza a doua bucata de blat, pe care o insiropati de asemenea. Puneti crema de ciocolata, apoi a treia bucata de blat. Insiropati-o si pe aceasta si adaugati crema de mascarpone. Dati si pe margine, niveland usor cu o spatula. Ornati cu fulgi de ciocolata si zmeura proaspata.


Pofta buna!

Un comentariu:

Angelica Malciu spunea...

tortul asta arata super delicios!