English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Creme Brulee in vase de ceramica Emile Henry

Creme brulee este un elegant desert frantuzesc, foarte chic si oricand la moda. Crema fina si onctuoasa de vanilie este acompaniata contrastant de un strat de caramel dur, care se realizeaza chiar inainte de servire.
In sfarsit mi-am luat formele de ceramica mult visate pentru Creme Brulee, sau i se mai spune Crema de zahar ars. Am tot cautat in diverse magazine si nu am gasit asa ceva, insa pe site-ul http://www.pentrucopt.ro/ sunt disponibile, vin imediat acasa, tot ce trebuie este sa comanzi online. Pretul este incredibil pentru calitatea pe care o au, fiind frantuzesti Ceramica Emile Henry.
Ingrediente pentru caramel: 150 gr. zahar. 3 linguri de apa.
Mod de preparare a caramelului: Intr-o cratita se topeste zaharul. Apa se adauga la sfarsit, cu foarte multa grija sa nu va frigeti, cand zaharul este topit si capata o culoare aramie.
Se pregatesc formele de Creme Brulee. Trebuie sa le puneti intr-o tava.
Fiecare forma se "tapeteaza" cu zaharul caramelizat. Aici trebuie sa va miscati repede ca se intareste.
Ingrediente pentru crema de zahar ars: 4 oua, 70 gr. zahar, 500 ml lapte, 1 esenta de vanilie. Puteti sa puneti si cacao daca doriti. Eu am pus doar intr-o forma sa vad cum iese.
Mod de preparare: Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un castron si se mixeaza pana devin o crema.
Laptele trebuie fiert iar la sfatsitul fierberii punem esenta de vanilie.Turnam laptele in fir subtire in aceasta compozitie, fierbinte. Mixam in continuare.
In formele pregatite punem compozitia.
Punem apa rece in tava cam de 2 degete si bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pe gratarul din mijloc pentru cca 40 de minute. Se va inchega si se va rumeni frumos pe desupra. Zaharul caramelizat se va transforma in cel mai delicios sirop....
Iata....minunea mea de crema de zahar ars... cum miroase nu mai va spun...!!!
Se ia cu grija vasul de ceramica, se ia o farfurioara si se rastoarna vasul invers, astfel tot siroul de caramel este deasupra desertului.
Este foarte usor de facut acest desert, iar reusita este garantata datorita formelor de dimensiuni potrivite, speciale pentru acest desert minunat.
Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

arata fenomenallllllllllll

Emily spunea...

desertul meu preferat! :)
bine te-am gasit draga mea! Sarbatori fericite si La multi ani!