English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

joi

Minieclere de casa


Ingrediente pentru coaja de eclere: 1 cana de ulei, 1 cana si jumatate de apa, 2 cani de faina, 8 oua, 1 varf de cutit de sare fina.

Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina (amestecand continuu) pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde).



Cand se raceste compozitia se adauga ouale,unul cate unul.
Spritam pe baza de copt.
Bagam la cuptor pentru cca 20-25 minute la 175 grade.
Cu un cutit se taie pe diaginala.
Se desfac cojile si se umplu cu crema. Reteta pentru crema o postez mai jos.

Ingrediente pentru crema de eclere: 1 pachet de margarina, 5 linguri de faina, 1 cana de zahar, 1 litru de lapte. 

Se topeste margarina pe foc mic.
Zaharul se amesteca cu margarina pana se dizolva, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama.



Se orneaza cu frisca si ciocolata topita.

Demential de bune!

5 comentarii:

fantezie in bucatarie spunea...

inedita reteta :)!arata si foarte bine :)!felicitari!

MIMI spunea...

iamiiiiiiiii!super arata!
saptamana viitoare le am si eu in plan,ca nu am mai facut demult!

Iulia spunea...

Ce bine arata! Waw ce pofta imi faci...nu mai pot:).

Diana Iordan spunea...

Foarte bune mi-au iesit!!! toata lumea le-a laudat!!!

Lily M spunea...

da, nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta. e de pe vremea cand eram copil. poti face si eclere lungi, fara frisca, pe deasupra putina glazura de ciocolata. nu strica o data pe luna, o data la doua luni.