English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

luni

Briose cu morcovi si nuci

Briosele sunt ceva dulce, usor de facut si delicoase. Sunt atatea combinatii incat as incerca absolut orice sa vad cum iese. De data asta am zis sa incerc briose cu morcovi si nuci. Bineinteles, ca nu pot sa nu spun, ca fara forma de briose din silicon pe care am luat-o de pe siteul BHB nu as mai fi fost atat de increzatoare sa incerc alta reteta de briose. Ingrediente pentru 12 briose: 50 grame de nuci, 200 grame de morcovi, 125 grame de zahar, 110 grame de faina, 1 lingurita de praf de copt, 55 grame de ulei de palmier sau de care aveti, 2 oua. Mod de preparare a brioselor: Eu cantaresc intotdeauna ingredientele pe care le pun in retete. Se toaca la robot nucile impreuna cu morcovii, pana cand se amesteca bine si se dau de-o parte. Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt, se adauga uleiul putin cate putin, apoi se adauga morcovii cu nucile pe care i-am tocat foarte marunt la robot. Se amesteca bine totul pana se omogenizeaza compozitia. Se pregateste tava de briose. Se pune cu lingura aluatul obtinut in formele de briose. Pe deasupra se presara bucatele de nuci taiate cu cutitul. Da un gust foarte bun si aspect de asemenea. Briosele se coc in cuptor cca 25-30 minute la 180 de grade. Morcovii in prajituri sunt extraordinar de buni se transforma in crema. Consistenta prajiturii este ca si cum ar fi insiropata. Imi place foarte mult. Un deliciu total! Preferatele mele !!!

4 comentarii:

Claudia spunea...

Cum le-ai aranjat. Parca asezate asa duc pas cu pas spre GURA:D PAPA bun, iamy iamy

Daciana B spunea...

excelenta! :)

Delicii culinare spunea...

Multumesc, Daciana. Le-ai incercat?

Lottery winner spunea...

Da. Si nu numai eu :)Multumesc pentru reteta!