English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

luni

Piersici



Acestea sunt faimoasele piersici din cofetarie pe care le cumparam si le mancam cu atata pofta. Eu le-am facut in casa si au iesit foarte bune. Sunt putin migaloase dar merita sa incercati. Sunt mai bune ca la cofetarie. Cel putin mie asa mi-au iesit. A fost bataie pe ele.
Ingrediente pentru aluatul la piersici: 150 ml ulei, 150 g zahar, 150 ml apa calduta, un praf de sare, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 lingurita de amoniac stins cu putina zeama de lamaie (otet), esenta de vanilie la fiola, 350 g faina.
Uleiul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si amoniacul stins se amesteca pana se dizolva zaharul de tot, se adauga apa calduta, esenta de vanilie si se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios.Eu nu am folosit mixerul. Am amestecat cu telul.
Din aluatul obtinut se fac bilute care se pun pe hartie de copt in tava si se coc in cuptor la 170 grade timp de 15-20 minute.Cand s-au copt se scot din tava si asa calde se scobesc cu un cutit si cu o lingurita se scoate miezul care se pastreaza pentru ca o sa avem nevoie de el sa il incorporam in crema cu care umplem piersicile.
Iata castronelul plin cu jumatati de piersici care asteapta cu nerbdare sa fie umplute cu delicioasa crema de cacao si rom.
Ingrediente pentru crema:200 g unt, , 100 g zahar pudra, 1 lingura de cacao, 1 esenta de rom fiola, 100 ml lapte caldut pentru hidratat frimiturile ramase de la piersici.
Untul se freaca cu mixerul bine, se adauga zaharul, cacao, frimiturile hidratate cu lapte si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza. Se da putin la frigider crema, apoi se umplu piersicile cu ea.
Cateva piersici deja umplute care asteapta sa le tavalesc prin sirop si zahar tos.
Ingrediente pentru sirop:100 ml apa, 1 lingurita de zahar, esenta de portocale, colorant alimentar rosu si galben.
Se pune intr-un castron apa cu zaharul si esenta. Se imparte in 2 castroane siropul, se pune intr-unul din castroane colorant rosu cateva picaturi, in celalalt castron colorant galben cateva picaturi.
Piersicile umplute cu crema de dau jumatate prin siropul galben, jumatate prin siropul rosu. Nu se tin in sirop deloc, doar le trecem repede ca se inmoaie. Apoi le tavalim prin zahar tos.

Sunt delicioase si arata foarte bine, aproape ca iti este mila sa le mananci.

13 comentarii:

CamiWitt spunea...

Minunate ti-au iesit ! daca nu ar fi atita munca le-as face si eu mai des ! Astept sa vina adventul de Craciun ! Un inceput de saptamina minunat Cami

Lissa's Cakes spunea...

Ce frumoase ti-au iesit!Piersicutele astea sunt si preferatele noastre,e ceva de munca la ele dar se merita ,la noi nu lipsesc niciodata de pe masa la sarbatorile pascale,asa m-am obisnuit de cand era Karina mica ,le facem in fiecare an impreuna si a ramas asa o... traditie!
O zi buna Lily ,piersicutele tale mi-au inseninat ziua ,te pup!

Unknown spunea...

Lissa tu imi inseninezi blogul de cate ori imi scrii un mesaj. Ma bucur tare mult ca iti plac piersicile mele. Te pup!

Ala Oancea spunea...

Da, intradevar, ti-au iesit foarte frumoase :) Felicitari !

Unknown spunea...

Cami nu se fac greu daca faci crema inainte, poti so faci sa o tii la frigider, la fel si siropul si mai scapi din treaba. Te pup!

Livia spunea...

Tot dupa reteta asta fac si eu piersici, sunt foarte bune, dar ale tale sunt si foarte fumoase, felicitari!

Unknown spunea...

Livia mie imi place sa fac mancarea sa fie si gustoasa si frumoasa. Felul cum arata ceea ce mancam e foarte important, iar mie imi place din orice sa fac "spectacol". De cand sunt mica imi placea sa pictez si am rabdarea sa transform orice. Daca as putea sa decorez si ciorba...hihihi.Mersi de vizita !

diviana spunea...

Ti-au iesit foarte frumoase, n-am mai facut de cel putin 6 ani, imi si imaginez gustul lor........

Blueeyes spunea...

Ce bine arata...DELICIOS...te pup si o zi minunata in continuare!
Apropos,ai primit premiul de la Cuina banateana??

Unknown spunea...

Am primit premiul de la Laura L. SIGUR. Parca castigasei si tu !!! Mersi de complimente.

Blueeyes spunea...

Eu mai am putin pana il primesc.............

Silvia spunea...

Te superi, daca in loc de colorant, iti sugerez ca ai putea folosii sirop de fructe? Idea nu-mi apartine ci pur si simplu asa se faceau pe vremuri. Mai sanatos.

Anonim spunea...

daca ma mai uit mult la ele o sa o iau razna. Mor de pofta