English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

miercuri

Tort Melon


Trebuie sa avem o forma de tort cu inel detasabil, deoarece dupa ce punem blatul tortului pe fundul formei adaugam crema preparata si dam la rece. Pe deasupra ornam cu nuca de cocos si frunze de ciocolata.


Eu am decupat cateva floricele din pepene galben si am ornat cu ele tortul.

Se baga tortul la frigider pana a 2-a zi. Este foarte racoritor si foarte gustos. Iata si frunzele de ciocolata O sa se inchege putin, dupa care adaugam frisca batuta. Gelatina o desfacem pe baie de aburi dupa ce o lasam la inmuiat 10 minute in apa, o punem peste compozitia de pepene, amestecam si o dam la rece la frigider. Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor cca 30-35 minute. Dupa ce coacem blatul il lasam sa se raceasca. Ne apucam sa facem crema. Pepenele il taiem bucati, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si punem tot in robotul de bucatarie. Mixam pana se farama bine tot. Ingrediente pentru crema tortului:3 pepeni galbeni (aproximativ 1,8 kg), 5 linguri de zeama de lamaie, 75 grame de zahar, 2 plicuri de gelatina, 500 grame de frisca Hulala. Ingrediente pentru blatul tortului: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare. Pentru ornat:pepene galben, frunze de ciocolata si nuca de cocos Mai intai facem blatul. Ouale le separam si batem spuma albusurile cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam galbenusurile, faina si uleiul.

2 comentarii:

Miches Alexandra Sorina spunea...

Foarte bine arata . Imi place ideea.

Lily M. spunea...

Multumesc mult!!! A iesit foarte bun. Nu prea am avut rabdare sa il las pana a 2-a zi sa se intareasca bine bine. Oricum a fost ca o inghetata cu gust de pepene galben.Te pup!