English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Tort Iepurasul Diplomat

Acest tort l-am facut in cinstea tatalui meu a carei zi de nastere este astazi.
La multi ani tati. Te iubesc!




Ingrediente: 20 piscoturi, 5 plicuri de gelatina de 5 g, 200 ml zahar, 2 oua, 100 g stafide, 1 esenta de fistic, 1 kiwi, 1 l lapte, 5 plicuri frisca Dr. Oetker, coaja de la 1/2 portocala, bombonele pentru decor, putin colorant alimentar rosu.
Eu am vrut sa fac un tort mare de 2 kg si am folosit multa frisca.
Pregatim piscoturile mai intai. Le taiem bucatele cu cutitul.
Le aranjam in forma de tort cu pereti detasabili pe fundul formei.
Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica. Adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul.
Adaugam si ouale.
Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.
Iata cum iese. Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota.
Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker.
Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca.
Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca. Dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.
Incorporam si fructul kiwi.
Incorporam stafidele.
Inmuiem cele 5 piscoturi taiate marunt pe care le-am oprit sa le punem la jumatatea tortului.
Peste piscoturile de pe fundul formei turnam jumatate din compozitia de crema diplomat, iar dupa aceea punem piscoturile.
Punem si a 2-a parte de crema si ultima.
Acoperim cu folie si dam pentru 2 ore la frigider tortul sa se intareasca dupa acre il scoatem indepartam inelul de la forma si il ornam. Eu am ornat tortul cu bombonele rosii si am avut un iepuras de ciocolata. Am colorat putina frisca cu colrant alimentar rosu si am ornat cu ea.




7 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani pentru tatal tau ,sa traiasca cit mai mult sa se bucure de voi(fetele) sa-si creasca nepoti si stranepoti alaturi de mami.Margareta.Despre tort sa ne spui cind il mincati cum a fost ,vizual arata foarte bine.

Lily M. spunea...

Multumesc Margareta pentru urari. Esti o dulce ca de obicei. Iti spun eu ce gust are ca ieri cand l-am facut m-am lins putin pe degete. Exact cum este prajitura diplomat de la cofetarie. Sunt sigura ca ai mancat.Ca eu am pus stafide ca la prajitura diplomat, portocala, dar nu am pus ananas ca nu am vrut. Este foarte bun gustul!

juliana spunea...

tare multa rabdare mai ai sa faci toate minunatiile astea... sunt sigura ca iti si place... felicitari!...
ps: mi-ai facut o poftaaaaaaa :D

Ala Oancea spunea...

Tortuletul asta merita un premiu ;) Treci pe la mine sa-l ridici !

Talita spunea...

Wow! Looks amazing this cake!! Surely is delicious! Great job!

Bucatarasul Vesel spunea...

Wow!Super tortul!Arata foarte bine!Felicitarile mele si LA MULTI ANI tatalui tau!
P.S. Te astept in vizita pe blogul meu!

Jacktels Kochbuch spunea...

Hallo Lily,

fainä Creatiune. Compliment.
Pe timp cälduros sint Torurile in Frigider fäcute super delicios.

Salutäri Jacktel