English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

duminică

PISCOTURI CU SMANTANA

INGREDINETE: 200 gr. Unt moale, 60 gr. Zahar brun sau normal, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita de sare, 300 gr. Faina, 5 linguri de smantana, gem de prune, zahar pudra vanilat, hartie de copt.
Frecam untul cu zaharul, adaugam coaja de lamaie, sarea, smantana, iar la sfarsit punem faiana in ploaie si framantam bine pana se amesteca totul. Se face o bila din acel aluat si se baga la frigider 1 ora. Scoatem bila de aluat din frigider, si o impartim in mai multe parti. Pentru a face prima tava oprim coca atat cat avem nevoie iar restul o bagam la frigider sa nu se topeasca untul. Secretul este sa intindem foaia repede sa nu se topeasca untul pentru ca se inmoaie si nu mai avem cum sa decupam figurinele. Se pregateste tava cu hartie de copt si se decupeaza in formele pe care le avem (eu am avut clopotei, braduti, stelute….)
Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius si se coc cca 10 minute pe gratarul din mijloc al cuptorului. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca si le impartim in 2 parti. Se unge o parte cu gem si cealalta parte se da prin zahar pudra.

Un comentariu:

Claudia spunea...

Ce braduti deliciosi :) :)