English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

duminică

Prajitura Leopard

Ingrediente Blatul: 12 oua, 50 ml ulei, 40 gr cacao, 300 gr zahar, 60 ml apa, 16 linguri faina. Siropul de capucino cu care insiropam blatul: 300 ml apa, 100 gr zahar3, plicuri capucino Milka cu bucati de ciocolata. Crema din interior: 6 galbenusuri, 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie, 500 gr. margarina 2 linguri cacao, 1 esenta de valinie. BLATUL: Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul,apa si galbenusurile pe care le frecam cu ulei.
Se amesteca albusurile batute spuma cu zaharul cu galbenusurile frecate cu ulei.Faina o amestecam cu cacao si o punem in aceasta compozitie. Se pregateste o tava pe jumatatea celei de cuptor pe care o tapetm cu hartie de copt.O bagam la cuptor la temperatura de 200 grade pentru cca 30 minute. Dupa aceea o lasam sa se raceasca bine. O taiem in 4 bucati. Merita sa incercati! Este foarte buna.Siropul cu care insiropam blatul la prajitura: 300 ml apa, 100 gr zahar, 3 plicuri capucino Milka cu bucati de ciocolata, Se pun la fiert sa se dizolve zaharul si sa se amestece bine capucino. Crema dintre blaturi: Topim margarina la cuptorul cu microunde la temp. de 800w cam 40 secunde. O punem intr-un bol, punem peste ea zaharul pudra si frecam bine cu mixerul. Peste adaugam galbenusurile, apoi cacao si continuam sa amestecam bine. Dupa aceea se da la frigider 20 minute. Se va intari. Glazura de deasupra: Glazura "Decor" de caramel de la Dr.Oetker. Siropul de ciocolata: 4 linguri de apa, 3 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri de cacao pudra, 100 gr. unt. Ies cam 25 prajituri destul de mari, depinde cum le tai. In fotografii am pus etapele exact in ordinea in care le-am preparat. In timp ce blatul se cocea faceam crema, si cele 2 siropuri de ciocolata si de capucino. De aceea se poate vedea in fotografii ca atunci cand blatul se cocea eu faceam restul ca sa fie gata atunci cand scot blatul din cuptor si crema sa se intareasca,iar siropul sa se raceasca. Luam prima parte si o insiropam cu siropul pe caremai jos il gasiti cum se prepara, punem crema (pe care o impartim in 3 pentru ca avem 4 blaturi). Punem prima parte peste blat.Alternam blat/crema blat/crema pana se termina, ultima parte fiind blatul care sa nu uitam sa il insiropam si pe el.Dupa aceea il portionam in patrate, iar pe deasupra punem glazura de caramel Dr. Oetker si cu o lingurita luam din siroul de ciocolata(pe care il gasiti mai jos cum se prepara) si presaram picaturi de ciocolata (sos de ciocolata). Astfel ne ies petele de leopard.

Un comentariu:

Anonim spunea...

dupa felul cum arata si dupa ingredientee pe care le-ai folosit cred ca este delicioasa. Felicitari
Lilica