English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Super crema de legume cu crutoane


Este o supa hranitoare si foarte sanatoasa, bogata in vitamine si proteine.
Ideala in anotimpul rece.

Ingrediente (pentru 4-6 persoane)
- 2 cartofi medii
- 1 morcov mare
- 1 radacina de patrunjel
- 1 pastarnac
- 1/2 telina mica
- 1 ceapa uscata, 3 cepe verzi, 1/2 bucata praz sau 1 praz intreg mic (doar partea alba)
- 1 ardei rosu capia mare
- 100 grame linte rosie (se spala in mai multe ape)
- 1 mana de fasole verde (eu am avut congelata)
- 1 legatura de patrunjel

Pentru crutoane:
- 2 felii de paine taraneasca sau de care aveti, putin ulei de masline.

Se taie painea cubulete si se pune intr-o tava. Turnati pe deasupra putin ulei de masline, amestecati si bagati la cuptor la 200 de grade cateva minute, sa se prajeasca.



Intr-o oala puneti 2 linguri de ulei de masline si 4 de apa si adaugati ceapa cu prazul, tocate, acoperiti cu capac si lasati 2 minute.
Puneti fasolea verde si celelalte legume si mai lasati 1-2 minute cu capacul pus.
Turnati peste ele 1,5-2 litri de apa si lasati sa fiarba.
Cand a dat in clocot, adaugati lintea. Din acest moment mai lasati pe foc circa 30-35 minute. In ultimele 3 minute puneti putin busuioc si cimbru uscate (cat luati in varful degetelor).



Legumele se scurg de apa in care au fiert si se baga la blender, impreuna cu o legatura de patrunjel. Atentie! Nu aruncati supa, pentru ca dupa ce scoateti de la blender adaugati supa, sa ajungeti la consistenta dorita.
La sfarsit de tot puneti sare dupa gust.

Niciun comentariu: