English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

miercuri

Pizza cu pastrama de porc si mozzarella


Ingrediente (pentru 2-3 persoane):
- 400 g faina 000, 20 g drojdie proaspata, 210 ml apa calduta, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita zahar si sare.
- 150 g ciuperci feliate (conserva)
- 100 g masline
- 1 ardei capia proaspat
- 100 g salam crud uscat
- 100 g pastrama porc
- o jumatate de cutie de rosii in bulion
- 150 g mozzarella
- sare/piper/oregano.
- 4 linguri de ulei de masline

Se amesteca drojdia cu zaharul si se lichefiaza. In faina se face o gaura si se toarna drojdia lichefiata si apa amestecata cu sarea si uleiul de masline. Se framanta sa se obtina aluatul. Castronul cu aluatul se lasa la loc calduros, invelit cu un prosop, sa creasca circa 30 de minute.
Intre timp se baga la blender rosiile cu sucul lor, impreuna cu o jumatate de lingurita de oregano uscat si un varf de cutit de sare.
Maslinele si ardeiul trebuie taiate in felii subtiri, salamul subtire (apoi se va rupe bucatele, cand va fi pus pe blat), pastrama se taie fasii foarte subtiri, iar mozzarella se feliaza.
Dupa ce a crescut, se intinde aluatul la dimensiunea tavii. Trebuie sa aiba o grosime de 1 cm.
  
Blatul se va intepa cu furculita si se va unge cu ulei de masline.  Se adauga sosul de rosii, in strat subtire.
Se pun pe rand ciupercile, maslinele, ardeiul rosu, salamul si pastrama. Pe deasupra se mai toarna putin suc de rosii si se stropeste cu uleiul de masline.




Se introduce la cuptor la 200 de grade pentru 20-22 minute. Inainte cu 5 minute sa fie gata se adauga mozzarella rupta bucatele.



A iesit o minunatie. Reteta de blat este foarte reusita. Merita incercata. Mozzarella se topea in gura.


Pofta buna!

Niciun comentariu: