Mancare indiana de Linte cu Spanac si Cartofi. Aroma cat si aspectul pe care o are acesasta mancare este cu totul deosebita. |
Ingrediente:
1. Linte rosie 200 grame
2. Cartofi cca 200 grame
3. Spanac 100 grame
4. Ghimbir cca 2 lingurite rase
5. Turmeric 1 lingurita rasa
6. Pasta de tomate 100 grame
7. Sare 1/2 lingurita
8. Piper 1/2 lingurita
9. Fulgi de ardei iuti 1 lingurita
9. Ceapa de marime medie 1 bucata
10. Usturoi cca 2 catei
11. Pastarnac 1 bucata
12. Ulei de masline
13. Supa de legume 1 Litru
Mod de preparare:
Calim ceapa in putin ulei de masline, adaugam si pastarnacul, apoi ghimbirul razuit.
Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi. |
Dupa ce devin sticloase legumele adaugam pasta de tomate si mai lasam 1 minut la foc mic, adaugam si usturoiul pisat.
Reducem focul si adaugam 1 litru de supa de legume si lintea pe care o spalam in cateva ape inainte sa o adaugam in mancare.
Adaugam si spanacul oparit.
Mai lasam sa mai fiarba la foc mic 5-10 minute amestecand des.
Potrivim de sare si piper, adaugam si fulgii de ardei iuti.
Se garniseste cu ardei murati iuti si piper proaspat macinat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu