English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Keerai Kootu- Indian Lentil Stew With Spinach and Potatoes

Mancare indiana de Linte cu Spanac si Cartofi.
Aroma cat si aspectul pe care o are acesasta mancare este cu totul deosebita.



Ingrediente:
1. Linte rosie 200 grame
2. Cartofi cca 200 grame
3. Spanac 100 grame
4. Ghimbir cca 2 lingurite rase
5. Turmeric 1 lingurita rasa
6. Pasta de tomate 100 grame
7. Sare 1/2 lingurita
8. Piper 1/2 lingurita
9. Fulgi de ardei iuti 1 lingurita
9. Ceapa de marime medie 1 bucata
10. Usturoi cca 2 catei
11. Pastarnac 1 bucata
12. Ulei de masline
13. Supa de legume 1 Litru

Mod de preparare:

Calim ceapa in putin ulei  de masline, adaugam si pastarnacul, apoi ghimbirul razuit.

Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi.

Dupa ce devin sticloase legumele adaugam pasta de tomate si mai lasam 1 minut la foc mic, adaugam si usturoiul pisat.
Reducem focul si adaugam 1 litru de supa de legume si lintea pe care o spalam in cateva ape inainte sa o adaugam in mancare.


 
Adaugam turmeric si lasam sa fiarba 20 minute.
Turmericul sre proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene şi ajută în lupta cu boli ca diabet, alergii, artrită, Alzheimer, boli de inimă şi multe alte boli cronice.

Cartofii ii fierbem in coaja, dupa care ii curatam si ii taiem cubulete mici si ii adaugam in oala in care fierbe lintea.
Adaugam si spanacul oparit.

Mai lasam sa mai fiarba la foc mic 5-10 minute amestecand des.
Potrivim de sare si piper, adaugam si fulgii de ardei iuti.
Se garniseste cu ardei murati iuti si piper proaspat macinat.


Pofta buna!




Niciun comentariu: