English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

sâmbătă

Chiftelute marinate





O mancare asa de buna incat te lingi pe degete. Este foarte, foarte gustoasa. Merita incercata reteta.






Ingrediente
Pentru chiftelute: 500 g carne tocata de pui, 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi mici sau 1 cartof mare, 1 telina mica, 1 rosie,1 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel,1 ou, sare, piper macinat (optional), 3-5 linguri de pesmet.


Pentru sosul marinat: 2 linguri bulion, 2 pahare de apa, 1 legatura marar macinat, 2 linguri faina, 3 catei de usturoi (pisati) sare, piper.

Pentru piure: 5-6 cartofi, un cub de unt, sare.

Amestecati carnea tocata cu legumele (cepele, morcovii, cartoful, telina, 1 rosie) spalate, curatate si date prin razatoare. Condimentati cu sare si piper si verdeata tocata, adaugati oul si framantati.


Lasati compozitia circa 5-7 minute, in timp ce curatati si puneti la fiert cu putina sare.

Rupeti bile potrivite din compozitia de carne si legume, dati-le prin pesmet si prajiti-le. Scoateti chiftelele pe hartie absorbanta.

In timp ce prajiti chiftelele puteti sa pregatiti sosul. Amestecati apa, cu bulionul si faina si fierbeti 10-15 minute, la sfarsit adaugand mararul. Condimentati cu sare si piper.


Puneti chiftelutele in sos si mai fierbeti impreuna circa 5 minute.

Serviti cu piure (amestecati cartofii cu untul si sarea) si castraveti murati.
POFTA BUNA!

2 comentarii:

Ioana V. spunea...

o mancare delicioasa

fotograf nunti mimi spunea...

arata grozav si cred ca si gustul este delicios!