English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

miercuri

Spirala cu spanac si branza




Ingrediente pentru aluat: 12 linguri de ulei, 12 linguri de apa minerala, 1 ou, 1/2 lingurita de sare, 1/2 plic praf de copt, faina cat cuprinde.
Se amesteca ingredientele de mai sus pana se formeaza o bila elasteca de aluat.
Ingrediente pentru ciulama: 6 linguri ulei, 4 linguri faina.
Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul cu vergeaua pe blatul de lucru gros de 2-3 cm si se unge cu ciulamaua rece pe care am pregatit-o initial, se ruleaza si se da la frigider 1 ora.

Dupa 1 ora de stat la rece, se scoate aluatul si se imparte in 2. Facem 2 spirale.

Pregatim umplutura.
Ingrediente pentru umplutura:
- 600 gr spanac
-200 gr branza telemea de vaci
-1 ou
-2 linguri de pesmet
-1 galbenus de ou si 1 lingura de lapte pentru uns
-mac pentru presarat pe deasupra

Oparim spanacul.
Scurgem spanacul de apa si il lasam sa se raceasca bine, apoi il tocam cu cutitul.
Branza si oul se maruntesc bine cu o furculita.
Se adauga pesmetul.
Aluatul intins pe blatul de lucru il taiem fasii lungi.
Punem amestecul de branza si spanac pregatit, pe fasiile de aluat.
Rulam pe fiecare in parte.
Formam o spirala si o punem pe baza de silicon.
Formam spirala.
Iata baza de silicon de care va spuneam.


Acest articol nu are voie sa lipseasca din bucataria dvs.Baza se foloseste in loc de hartie de copt precum si ca baza de prelucrarea cocai. Calitatea antiaderenta o face sa fie baza ideala.
 Ungem cu galbenus de ou si lapte si presaram mac pe deasupra.
Coacem spirala in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 35 de minute.

Sanatos si delicios!

4 comentarii:

Anonim spunea...

COPILA ESTE UN PREPARAT SUPER AM SA INCERC SI EU SA FAC ACEASTA RETETA .ITI DORESC CAT MAI MULTE RETETE REUSITE.MARGARETA.

Antonina S. spunea...

Arata taare bine !

Delicii culinare spunea...

Antonia mersi de vizita ta! Incearca reteta aceasta, nu numai ca arata foarte bine dar este si foarte buna.TE PUP

Anonim spunea...

Da imi place si nu stiu cand o sa am timp sa le fac pe toate cate imi plac...
Carmen