English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Focaccia cu busuioc, masline si ceapa

Va prezint focaccia cu busuioc, masline si ceapa. Un aperitiv excelent pentru orice ocazie. Un blat pufos, datorita faptului ca contine smantana si ulei de masline.



Ingrediente pentru aluatul la focacia:500 gr faina, 170 gr smantana, 110 gr apa, 25 gr drojdie, 40 gr ulei masline,1 lingurita de sare, 1 lingurita zahar. Ingrediente pentru toping: 5 cepe verzi tocate marunt, cateva rondele de ceapa alba,5-6 masline negre, busuioc uscat, sare grunjoasa, 4 linguri de ulei de masline, 4 linguri de apa. Incepem cu pregatirea aluatului. Eu am facut aluatul la masina de paine si asta m-a scutit de efort. Am pus apa calduta in cuva, am adaugat smantana, drojdia dizolvata cu lingurita de zahar, uleiul de masline, faina si sarea. Am setat masina de paine la programul de coca. Intr-o tava teflonata unsa cu ulei de masline am pus bila de aluat care s-a format si am lasat-o inca 1 ora in tava sa se mai dospeasca. Dupa aceea, am aplatizat cu palmele aluatul in tava apoi am facut cu degetele gauri adanci. Am amestecat uleiul de masline cu apa si am stropit din abundenta. Am adaugat si topingul, ceapa, maslinele,bucuiocul si sarea grunjoasa. Am incins cuptorul la 175 de grade si pe gratarul din mijloc am bagat tava. Se coace cca 40 de minute. Iata si o sectiune pufoasa.

2 comentarii:

naty, galati spunea...

mmm cred ca e tare buna...si arata foarte bine

Delicii Culinare spunea...

Nati este tare buna. Chiar ma gandeam ca as putea manca zilnic asa ceva si nu m-as satura. Multumesc de vizita!