
Ingrediente: 400 grame urzici, 3 oua, 3 linguri faina, 200 ml lapte, 50 grame unt, 4 catei de usturoi mari, 1 ceapa mare, pesmet, 1 lingurita ulei, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper. Urzicile trebuiesc spalate in 5-6 ape cana cand apa curge curata si curatate de impuritati.
Dupa ce le-am oparit in apa cu sare timp de 15 minute, urzicile le lasam sa se raceasca, apoi le punem intr-un blender si le pasam.
Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam urzicile pasate.
Adaugam si ceapa, usturoiul si mai lasam pe foc mic 5 minute.
Pregatim o tava, pe care o ungem cu ulei si o presaram cu pesmet. Daca aveti o tava teflonata cum am eu, sufle-ul nu se va lipi cu siguranta. Aceasta tava puteti sa o achzitionati de pe site-ul BHB la incredibilul pret de 18.60 lei.
Punem compozitia de sufle de urzici in tava si o bagam la cuptor pentru cca 40 minute la 200 grade. 


Un comentariu:
O mancare foarte sanatoasa . si cum arata, delicios
Trimiteți un comentariu