English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

miercuri

Cozonac Gugelhupf

Gugelhupf este numele unei prăjituri foarte populara in Germania, care seamana foarte mult cu un cozonac la compoziţie, insa are aceasta forma deosebita. Forma pe care eu am folosit-o si care este speciala pentru acest desert minunat o puteti cumpara de pe site-ul BHB, se numeste Forma de prajitura Gugelhuph si costa doar 29,16 lei.


Ingrediente: 200 ml lapte caldut, 25 grame drojdie proaspata, 580 grame făină, 100 grame de zahăr, 3 ouă mari, 220 grame de unt la temperatura camerei (sau 160 grame ulei de palmier), 1 esenţă de lamaie, 2 plicuri de zahăr vanilat, 1 vârf de cuţit de sare, 50 grame de stafide, 100 grame de rahat, 50 grame de făină pentru pudrat, coaja de la 1 portocală, coaja de la o lamaie. Pentru pudrat: 30 grame de zahar pudra vanilat.
Am facut coca la masina de paine, am amestecat toate ingredientele lichide, le-am pus in cuva, dupa care am adaugat faina. Am lasat masina sa mixeze ingredientele pana cand ma avertizat sonor sa pun rahatul si stafidele. A durat 1:30 minute pana s-a dospit si a crescut asa cum trebuie.
Pregatim intre timp rahatul taiat si stafidele pe care le-am oparit sa aibe consistenta unor struguri moi. Punem rahatul si stafidele in cuva in care aluatul se framanta. Dupa ce se dospeste bine aluatul, pregatim forma specifica de Gugelhupf. Iata forma mea de silicon de Gugelhupf de care va spuneam. Forma de silicon este dintr-un material care si daca il indoi revine la forma initiala. Orice preparat facem in aceasta forma de silicon nu se lipeste, nu se arde, calitatea este Germana.
Iata cum se strange in mana!!! Daca ma fortez o bag si in buzunar....
Se lasa sa se raceasca 5 minute in forma specifica de silicon. Nu se lipeste absolut deloc. Iata cum arata... este bronzata si miroase frumos... yamiii... nu mai am rabdare.
Se pudreaza cu zahar. Iata si o felie de cozonac pufoasa si delicioasa... ... si o sectiune de cozonac... Este cel mai bun cozonac pe care l-am mancat vreodata. Aromat, pufos, rumenit, cu o coaja crocanta datorita formei de silicon care rumeneste uniform si coace perfect.
Pofta buna!!!
Se baga in cuptorul incins la 160 grade pentru 50 de minute. Dupa 30 de minute iata cum arata... vorba aceea din reclama...cozonacul creste creste nu se mai opreste... Am uns forma cu putin ulei si am presarat putina faina, sa aibe o crusta nisipoasa, dar nu este neaparat nevoie sa o presarati cu faina. Puteti sa puneti aluatul direct in forma cu doar o picatura de ulei si nu se lipeste absolut deloc.

6 comentarii:

.✿*E LENA*✿. spunea...

Arată super...de bun numai tu
ști cat este..
Aș vrea să nștiu și eu de unde
ai cumpărat forma?
O zi excelentă!
Te pup..

Unknown spunea...

Buna,

Forma am cumparat-o de pe site-ul BHB. Am scris la inceputul retetei. Apasa pe cuvintele Forma de prajitura Gugelhuph si te duce pe pagina de unde poti sa comanzi forma de silicon. Ti-o recomand cu multa incredere!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Lily te rog să mă scuzi,
am fost atât de încântată
de poză că cei drept nu am citit
de la început.
O să fac și eu comandă!
Te pup și felicitări!

FLIK-FLAK spunea...

Lily, citind la tine pe blog (postul cu tarta)am aflat si eu de ei si pe loc am comandat un inel reglabil de tort ca-mi doream de multa vreme si un posch cu 3 duiuri de inox.
Sunt tare multumita de calitate!!!!
Cand mai ai ponturi sa ni le prezinti.
Te pup si-ti multumesc!!!!
Lavinia

Anonim spunea...

Buna, forma de silicon se mai pune intr-o tava inainte de a fi pusa in cuptor?

Unknown spunea...

Forma de silicon se pune in cuptor pe gratarul metalic. Nu se pune in tava.