English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

miercuri

Tort Ganache cu nuci

INGREDIENTE BLAT DE CACAO
- 5 ouă - 90 gr zahăr - 50 gr nuci - 25 gr cacao - 85 gr făina - 2 lingurițe praf de copt - un praf de sare Prepararea blatului de cacao Albușurile se bat bine cu zahar si un praf de sare, se incorporeaza pe rand si gălbenușurile, dupa care se pun si nucile măcinate Făina, cacaoa și praful de copt amestecate in prealabil se adauga la compozitia pregatita. Intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt se pune compozitia pregatita si se coace la 180 de grade C timp de 25 minute. INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE VANILIE
- 8 ouă - 170 g zahăr - 2 linguri de ulei - 4 linguri apă calduta - 150 g făina - 3 lingurițe praf de copt - 1 esență de vanilie - un praf de sare Prepararea blatului de vanilie
Ouăle întregi se apesteca cu zahărul, apa calduta si o priza de sare si se amesteca cu mixerul pana cand observam ca compozitia devine ca o spuma. Adaugam uleiul, vanilia, si făină amestecată cu praful de copt in prealabil. Dupa aceea se imparte aluatul in 2 parti egale si se coc două foi, într-o tavă dreptunghiulară tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 30 x 32 cm. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade C si se coace cca 15 minute. Se lasa sa se raceasca acoperit cu un prosop. După ce sa racit blatul, se taie pe lung in fașii de 5 cm. Este foarte important ca sa folositi tavi de dimensiunile pe care eu le-am folosit, deoarece riscati sa nu va iasa blatul de vanilie la dimensiunea blatului de cacao, in circumferinta (26 cm).
INGREDIENTE CREMA GANACHE
- 200 ml frișcă lichidă - 100 g ciocolată cu lapte - 100 g ciocolata amaruie - 200 gr nuci PREPAREAREA CREMEI GANACHE
In bain marie se topește ciocolata in frișca lichida.Dupa topirea completa se lasa la racit, apoi se bate cu mixerul.Se adaugă nucile măcinate. Crema ganache o folosim sa ungem fasiile de blat de vanilie, pe care le rulam pana cand ajungem la circumferinta blatului de cacao. Diametrul pe care blatul de vanilie trebuie sa il aiba este de 26 cm. Dupa aceea se lasa la rece 1 ora. INGREDIENTE CREMA DE VANILIE - 500 ml lapte - 60 g de făină - 140 g zahăr - 1 esență de vanilie - 140 g unt - un praf de sare PREPARARE CREMA DE VANILIE Amestecam zahărul cu faina,sarea si laptele intr-o cratita si se lasă să fiarbă, amestecând continuu, pana ce devine ca o budinca, apoi se ia de pe foc si se adaugă vanilia. După ce sa racit crema o amestecam cu cu untul pe care il lasam la cald sa fie moale. MONTAREA TORTULUI Se taie blatul de cacao in 2 parti egale si jumatate din crema de vanilie se pune pe blatul de jos, se ia cu grija inelul format din blatul de vanilie si se pune peste blatul de cacao si crema de vanilie.Se pune peste blatul de vanilie si ce mai a ramas din crema de vanilie si se pune si ce-a de-a doua jumatate de blat din cacao peste. ORNAREA Frisca Hulala 1 cutie de 200 gr si nuci macinate, cateva bucati de nuci jumatati si bomboane din orez expandat roz si albe. Se bate frisca si se pune pe tort, se decoreaza cu nuci macinate pe margine, deasupra se pun cateva jumatati de nuci si bomboane din orez expandat. Este cel mai bun tort din cate am mancat. Este foarte multa munca la el dar merita din plin. DELICIOS!

4 comentarii:

Claudia spunea...

Deliciosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

ROSITA VARGAS spunea...

Bello blog ,bella torta te merteces muchos premios más me encantó tu blog y qme quedo en el para acompañarte y compatir recetas tardicionales ,muchas bendicones abrazos .

Lale spunea...

Draga Lili

Fantastic tortul ma intrebam daca nu folosecs frisca ptr. decor are ceva?Ce alceva poate orna aceasta minunatie de tort?..nu imi spune glazura de ciocolata amaruie ca nici asta nu ne place.
Pupicei

Unknown spunea...

Lale, in loc de frisca poti sa pui crema din interior si pe exterior. Crema ganache. Buna idee....poate incerc.Lily