English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Bavareza dulce-amaruie

Astazi este ziua de nastere unei dragi colege de servici pe care o cheama ca si pe mine Lily.
LA MULTI ANI LILY
SI SA TI SE INDEPLINEASCA TOATE DORINTELE
I-am facut o surpriza dulce si chiar a ramas uimita de ea. Imi place sa surprind cu lucruri frumoase persoanele dragi...
Sper sa va placa si voua.
Ingrediente: 250 mililitri de lapte, 80 grame de zahar 50 grame ciocolata amaruie 1 pliculet gelatina granulata Dr. Oerker 1 lingura de amidon 3 galbenusuri de ou 1 esenta vanilie
Pentru crema de frisca: 2 plicuri de frisca Ruf, 250 ml lapte pentru frisca, 1 cutie de frisca lichida Hulala.
Decor: caramele sugus pe care le-am modelat in forma de trandafirasi bobocei si am avut si pasta din lapte praf pe care am colorato in rosu si am facut cateva floricele pentru a imbogatii aspectul.
Mod de preparare:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va unfla. Gelatina se pune in apa la inmuiat pentru 10 minute, apoi se dizolva in bain marie. Adaugam gelatina si amestecam bine. Compozitia de crema o impartim in 2 castronele. Punem ciocolata rasa intr-un castronel si amestecam pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca bine bine ambele castronele cu compozitie. Intre timp facem frisca. Cand s-au racit bine cremele adaugam si frisca, ies 800 grame de frisca, pe care o impartim in 3, punem in cele 2 castroane cate 300 grame in fiecare, omogenizam compozitia si oprim pentru ornat 200 grame de frisca. Pregatim forma de bavareza, pe care o ungem cu putin ulei. In forma punem crema de ciocolata, o bagam 10 minute la frigider sa se intareasca, apoi punem crema de vanilie. Bavareza trebuie sa stea la frigider pana a 2-a zi cel putin ca sa se intareasca. A doua zi scoatem bavareza din frigider si o scufundam cu grija in apa fierbinte dar nu mai mult de 4 secunde. Se va topi foarte putin iar dupa aceea o rasturnam pe platou. O decoram cu frisca, ciocolata rasa si cu trandafiri si floricele.

Iata forma mea cea noua de bavareza.



Pasta de laptre praf cu zahar colorata cu rosu colorant alimentar.

Caramelele sugus cu care eu am facut trandafirasii bobocei.

Imi era asa de drag de trandafiri...iata unul cat este de delicat.



Degustarea inca nu a avut loc...promit ca revin cu fotografii cu o sectiune delicioasa!
Iata...atacul a avut loc in sfarsit, dupa o masa copioasa si o bautura delicioasa a venit si momentul bavarezei sa fie degustata... toata lumea a facut Mmmmmmmmm....
Nici trandafirii nu au scapat....

5 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Lili,

LA MULTI ANI cu sanatate,
Si sa ai spor in toate.
Bavareza minunata
E-un cadou de ciocolata.

Multi pupici mari si mici!

Unknown spunea...

Irina, dupa cum suna poezia tu ai compuso. Eu iti multumesc in numele bucatarului.Mmultumirile pentru urarile sarbatoritei vor veni din parte ei probabil. Te pup!

Anonim spunea...

ce poate fi mai minunat sa stii ca ai o prietena la serviciu, acolo unde iti petreci mare parte a zilei.
Am fost rasfatata cu minunatia de bavareza , credeti-ma, nu am gustat ceva mai bun.
Iti multumesc Lili , surprizele tale intrec asteptarile.
Te pup!

Sarbatorita

mazilique spunea...

geniala ideea cu caramelele sugus transformate-n trandafirasi. tre' sa incerc ;)

Anonim spunea...

A FOST SUPER BAVAREZA NOI COLEGELE DEJA STIAM CUM SUNT DULCIURILE FACUTE DE GABI ,ESTE O PROFESIONISTA IN BUCATARIE . SA FII SANATOASA SI SA NE INCINTI MEREU CU SURPRIZELE TALE CULINARE.LA MAI MULTE PREMII.TE PUP MARGARETA