English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

luni

Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta

INGREDIENTE: 1,5 kg varza acra, 1 kg carne de porc tocata, 100 gr. Orez, 100 ml apa, 2 cepe mari, 10 boabe de piper, 1 lingurita piper macinat, 2 foi de dafin, 1 legatura de marar, 2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa, sare, bulion 4 linguri, 7 rosii decojite, 3 linguri ulei.
Tocam carnea de porc.
Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa.
Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putin sare si piper macinat. Amestecam bine bine... Pe un tocator de lemn punem foaia de varza si car nita preparata. Rulam .... Iata...48 sarmale mi-au iesit...mari!!! Tocam varza sa punem pe fundul la cratita si deasupra (capac). Le-am aranjat mai artistic .... Punem pe fundul la cratita varza murata si incepem sa aranjam sarmalutele. Punem 2 foi de dafin. Dupa ce am pus toate sarmalutele punem bulionul peste ele. Punem si sucul de rosii. Punem varza deasupra si apoi punem apa fiarta.Atata apa cat sa depaseasca sarmalele cu 2 degete. Punem piper boabe si lasam sa fiarba 1:30 min la foc mic,mic pe aragaz. Dupa ce au fiert sarmalutele oprim focul la aragaz si incingem cuptorul la 200 grade. Punem marar si dam la cuptor pentru 30 minute. Iata sarmalutele la cuptor.Sfaraie....si miros asa de bine... Gata...s-au rumenit.... Mamaliguta am facut-o intre timp.
In sfarsit sunt gata... la atac ....!!!!

Calim ceapa
Pregatim varza murata, pe care o clatim in apa.

Niciun comentariu: