English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Rulada amaruie cu sirop de portocale


Nu se prepara la cuptor. Ingrediente: 230 g nuci macinate, 100 g unt, 200 g zahar, 60 g cacao, 4 linguri zeama de portocale, 1 lingura coaja de portocala, Pentri crema: 150 g unt, 80 g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 1 esenta de rom, 100 g portocale taiate bucati mici, 50 g stafide, 1 lingura nuca de cocos, Pentru ornat: 200 g Nuca de cocos.
1.Cum preparam siropul Zaharul, 4 liguri de apa si zeama de portocale se pun intr-o cratita si se fierb pana se obtine un sirop legat. Se adauga coaja de portocala si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu nuca macinata, untul topit si cacaoa.

Se lasa putin la frigider sa se inchege (10 minute). Compozitia obtinuta se intinde in forma dreptunghuilara pe o hartie pergament care a fost in prealabil tapetata cu nuca de cocos intr-un strat destul de gros.
2. Crema din interior Pentru crema, se freaca untul cu zaharul pudra , esenta de rom si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul. Se intinde peste stratul de compozitie, apoi se pun bucatile de portocala si stafidele. Se ruleaza si se impacheteaza in acea hartie pe care am pregatito si se da la frigider pana a 2-a zi.
Se taie felii groase de 2 degete. Gustul este predominant de ciocolata amaruie, portocala si rom. Este delicioasa.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Incercati rulada am facut-o si eu este foarte buna,sa nu va ginditi la crema daca are unt mult este gretoasa nu este deloc,este racoroasa datorita portocalelor.Pofta buna ! Margareta.

boscodina spunea...

wauu , ce deliciu ai aici, inca putin si ma inund :)