English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Fattoush & Falafel & Lipii cu sumac



Fattoush
Ingrediente Fattoush:
-1 salata verde
-2 rosii
-1 castravete
-2 fire ceapa verde
-1 ceapa rosie
-1 ardei rosu
-1 ardei galben
Ingrediente dressing:
- 4 linguri ulei de masline
-zeama de la 1 lamaie
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita sumac (Atentie !!! Este ingredientul cel mai important)
-1 lingurita zahar brun
-1/2 lingurita sare
- 1 borcanel cu capac in care puneti toate ingredientele pentru dressing si il agitati bine pana se combina, apoi il lasati cu capacul pus 10 minute

Metoda de preparare fattoush:
Taiati legumele ca pentru salata si le asezonati cu dresingul preparat anterior.
Falafel


Ingrediente Falafel (chiftelute de naut):
- 230 grame naut (Atentie !!! Pus in apa rece la inmuiat cu 24 ore inainte, NU TREBUIE FIERT)
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita de cumin  (Atentie !!! Este ingredientul cel mai important)
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 2 linguri faina (fara faina nu se leaga)

Pentru garnisit:
- pesmet
- susan

Modalitate de preparare falafel:
Puneti toate ingredientele intr-un blender si maruntiti bine, pana cand boabele de naut sunt faramate si arata precum cuscus-ul, nu trebuie sa le faceti pasta.
Foarte important este dupa aceea sa lasati 2 ore la frigider compozitia.
Se formeaza in palme mici bile care se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei pana devin aurii.
Cand le scoateti din tigaia in care le prajiti, asa fierbinti le tavaliti prin susan.

Lipii cu sumac
Ingrediente lipii pentru 4 bucati:
- 1/2 cana apa rece
- 1/2 lingurita sare
- 10 grame drojdie
- faina cat cuprinde

Se amesteca ingredientele pana se obtine o bila de aluat nelipicioasa.
Se fac 4 bile care se intind rotund ca lipiile si se coc in tigaie pe o parte si pe alta pana se rumenesc.
Dupa aceea se taie lipiile in 4 bucati fiecare se ung cu ulei de masline amestecat cu 1 lingurita de sumac si se pun iar in tigaie sa se usuce. Vor devenii crocante si aromate.
Lipiile mele aratau ca niste baloane...


Pofta buna va doresc !



Niciun comentariu: