English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

miercuri

Negresa cu bulgari de cocos si branza dulce


O prajitura extraordinar de fina, cu un gust delicios de nuca de cocos si branzica dulce.


Ingrediente pentru bilele din branza si cocos :
250 g branza dulce
2 galbenusuri de ou
50 g de zahăr pudra
50 g nucă de cocos
3 linguri faina

Ingrediente pentru aluatul de negresa:

4 oua
30 g zahar
50g ciocolata amaruie
4 linguri faina
3 linguri cacao
un praf de sare
o lingurita rasa praf de copt
zahar vanilat

Ingrediente pentru glazura:

50 g ciocolata amaruie
1 lingura de apa
1 lingura ulei vegetal
50 g unt


Preparare bulgari de cocos si branza dulce:
Ingredientele pentru bulgarii de cocos se amesteca intr-un castron, pana ce compozitia devine omogena.

Se formeaza bilute cam cat o nuca si se tavalesc prin nuca de cocos.

Se aseaza in tava, in cerc.  Eu am folosit o tava de silicon pe care o am de pe site-ul http://www.pentrucopt.ro/. Nici nu a fost nevoie sa o ung sau sa pun hartie de copt. Este extraordinara pentru blaturi de prajituri, torturi.

Dupa ce am terminat de preparat bilutele de nuca de cocos si branzica, facem compozitia pentru negresa 

Prepararea compozitiei pentru negresa:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana ce se dizolva bine, apoi se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.
 Se adauga ciocolata topita in bain marie, si se mixeaza incet sa se incorporeze.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao si se mixeaza.
Deja compozitia se inchide la culoare, ciocolata si cacao, gust irezistibil....
 Compozitia de negresa preparata se toarna in tava peste bulgarii de cocos si branza.
 Se coace la 180 de grade, pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru cca 25 minute.
Si iata cum arata rasturnata din tava... uimitor, bilutele de cocos si branza au ramas intregi, sunt coapte si miroase demential in bucatarie.
Acum am intors prajitura cu fata in sus si am lasat-o putin sa respire inainte sa o glazurez cu ciocolata amaruie.
Ce bine arata!

Prajitura se glazureaza cu ciocolata preparata in felul urmator:

Punem ciocolata bucati intr-o craticioara si o topim in bain marie, adaugam ulei, apa si amestecam sa omogenizam. Dam de pe foc craticioara si adaugam untul. Omogenizam si gata. Rezulta o glazura fina de ciocolata si lucioasa. Delicioasa!
Am ornat cu cirese imbracate in ciocolata...o idee care mi-a venit instantaneu.

Iata cum se vede branza si nuca de cocos in interior.


Pofta buna va doresc si va rog sa incercati prajiturica asta care este incredibil de buna!

3 comentarii:

Claudia spunea...

iami, iami, deliciossssssssssssssssssssssssssssss

Liliana Toma spunea...

super buna...am facut-o aseara si sigur o sa o repet...

Anonim spunea...

Asa daaaaaa praji ! Felicitati Lili Musat !!!
Am gasit-o si pe alt blog , dar nu avea mod de preparare ... nik .
Cu simpatie ptr asa creatie ,
Diana-Onesta .
PS Trecem si la favorite