English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Painica Iepuras

Reteta de la Laura Laurentiu
Multumesc Laura.
Am luat pe rand cate 1 coca pe care am impartit-o in 5 bucati egale. Patru bucati le-am intins cu sucitorul sa fie o forma rotunda si le-am suprapus ungand cu ulei fiecare parte, iar ultima (a 4-a coca) am unso cu ou batut.
A 5-a coca am intinso tot la fel si am decupat cu un pahar cu gura mai mica 2 rotunduri pentru ochi, iar rotundurile le-am oprit pentru obrajii la iepuras. Am suprapus cu grija si a 5-a bucata, am pus nasul, si obrajii. Am trecut la urechi sa le modelez.
Coca mijlocie am impartir-o in 5. Am intins 4 dintr-e bucati in forma de triunghi, le-am uns cu ulei si le-am suprapus, iar a 4-a bucata am unso cu ou batut. A 5-a bucata am intinso tot in forma de triunghi si am decupat cu cutitul forme de urechi, apoi am suprapus peste celelalte bucati. Am despartit urechile taind cu cutitul si le-am asezat cat mai frumos sa semene cu urechile unui iepuras.Le-am facut si o crestatura.

La fel am procedat si cu al 2-lea iepuras care recunosc ca l-am facut mai repede. Experienta era deja capatata. Am uns cu ou suprafata si am presarat mac pentru ochi, pe obraji si urechi susan. Am incins cuptorul la 190 grade si am bagat iepurasii la cuptor 35 minute.
Au fost foarte frumosi si buni pe masa in ziua de Pasti!
Am facut 2 iepurasi. Am impartit aluatul in 2 jumatate ca sa fac 2 iepurasi mai mici. Se unge cu ulei blatul pe care framantam coca. Se imparte coca in 3, pentru nasuc o bila mica, celelalte doua parti inegale, una putin mai mare ca cealalta. Am pregatit tava tapetata cu hartie de copt si am pus direct in tava bucatile de coca preparate ca san u fie nevoie sa le mut de pe masa in tava pentru ca este practice imposibil. Ingrediente: ca la painea Floarea Soarelui.Coca am facuto la masina de paine. La fel ca la painea floarea soarelui. Iata coca care a fost framantata si dospita de masina de paine timp de 1:30 h.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Arata exceptional!!! vad ca-ti place tare ceea ce faci!:)