English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Chifle cu lapte si susan

In primul rand vreau sa va spun ca reteta aceasta am luato de la Miha. Mi sa parut excelenta si am incercato.
Ingrediente: 450 g faina, 250 ml lapte caldut, 1 cub de drojdie, 2 lingurite zahar, 1 lingurita sare, 50 g unt, 1 galbenus de ou pentru uns chiflele, 1 lingura de lapte care se amesteca cu galbenusul de ou. Eu am facut coca pentru chifle la masina de paine. Programul 8 Dough care dureaza 1:30h. Laptele se amesteca cu drojdia bine, cu zaharul,sarea si cu untul topit in prealabil la cuptorul cu microunde la 800w cca 30 secunde. Se pun in vasul la masina de paine si se adauga si faina.



Au iesit atat de pufoase si gustoase...incercati reteta. Daca nu aveti masina de paine puneti aceleasi ingrediente si faceti coca cu mana.
Dupa ce am selectat programul pentru coca dupa 1:30h scoatem coca din masina de paine si o punem pe masa. O impartim in 8 chifle rotunde pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa mai creasca 30 de minute (astupate). Dupa aceea ungem chiflele cu 1 galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte. Punem susan si mac. Incingem cuptorul la 180 grade si bagam chiflele la cuptor pentru cca 25 minute.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ce bine arata!
Felicitari!
Lilica

Anonim spunea...

Gabita esti o gospodina super ,arata foarte bine chiflele ,la mai multe.Margareta.