English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Tort Joc Biliard cu fondant







 Ingrediente blat:
- 16 oua
- 600 grame zahar
- 90 ml apa
- 90 ml ulei
- 60 gr cacao
- 24 linguri faina
- 2 esente de rom la fiola
- 1 praf de sare

Preparare blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat cu mixerul spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul in ploaie si se bat cu mixerul pana cand se intaresc. Intr-un castron separat se bat galbenusurile cu uleiul si cu apa pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata in prealabil cu cacao. Se mixeaza pana cand se momogenizeaza, iar la final se adauga esenta de rom. Se pune compozitia in tava de silicon sau in tava tapetata cu hartie. Eu am pus in tava de silicon si am copt 2 blaturi. Pe fundul tavii am pus si hartie de copt ca sa o pot indeparta ca atunci cand imbrac in pasta de zahar sa fie perfect fara urme.





Ingrediente pentru sirop:
- 400 ml apa
- 4 linguri de zahar
- 6 plicuri de cappuccino de ciocolata
- 1 esenta de rom la fiola

Preparare sirop: Intr-o cratita se pun toate ingredientele cu exceptia esentei. Se lasa sa dea in clocot amestecand din cand in cand. Se da cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca complet dupa care se adauga esenta de rom.

 Se taie blaturile in parti.
 Se insiropeaza partea de jos a blatului cu siropul preparat.

Ingrediente pentru crema ganache de ciocolata cu lapte:
- 400 gr ciocolata cu lapte
- 400 gr frisca lichida Hulala
- 1 lingura de unt la temperatura camerei

Preparare crema ganache de ciocolata cu lapte: In bain marie se pune pe aragaz frisca lichida in care am rupt ciocolata bucati. Se dizolva ciocolata in frisca lichida. Se lasa apoi la racit cca 5 ore cel putin. Dupa aceea se adauga 1 lingura de unt si se bate cu mixerul pana creste in volum si se face crema. Puteti sa o lasati la frigider si pana a 2-a zi.





 Ingrediente pentru crema ganache cu ciocolata alba:
- 400 gr ciocolata alba
- 400 gr frisca lichida Hulala
- 1 lingura de unt

Preparare crema ganache de ciocolata alba: Se prepara la fel ca si crema ganache de ciocolata cu lapte, singura diferenta fiind ca se inlocuieste ciocolata cu lapte cu ciocolata alba.







Ingrediente crema de unt cu vanilie:
- 8 albususri de ou (aproximativ 24o ml)
- 200 gr zahar tos
- 680 gr unt nesarat la temperatura camerei
- 125 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
- 1 praf de sare

Preparare crema de unt cu vanilie: In bain marie se dizolva zaharul tos in albusurile de ou. Se amesteca continuu cateva secunde fara a se fierbe in exces. Se pune mixtura intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Se bate cu mixerul la viteza mare pana cand se fac spuma. Aproximativ 5 minute. Se adauga untul la temperatura camerei si se mai mixeaza putin. La final se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza 2-3 minute. Reulta o crema delicioasa de unt cu aroma de vanilie cu care se imbraca tortul inainte de a il acoperi cu pasta de zahar.




 

Asamblarea tortului

Insiropam primul blat si punem crema de ciocolata cu lapte.

 Insiropam si cel de-al doilea blat si punem crema de ciocolata alba.
 Adaugam si ultimul blat pe care il insiropam si dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.
 Dupa 2 ore de stat la rece incepem sa imbracam tortul in crema de unt cu vanilie.

  
Decorul
Ingrediente pentru decor:
- fondant 3-4 kg
- lipici comestibil
- creion negru comestibil
- sucitor din teflon
- zahar pudra 
Incepem prin a intinde primul strat de fondant. Am ales portocaliu pentru ca textura era mai maleabila.
Se pudreaza blatul cu zahar pudra sa nu se lipeasca fondantul de masa si se intinde atat cat trebuie.
Am masurat sa aibe dimensiunea tortului, incluzand marginile. Dimensiunea era 55 cm latime cu 45 cm lungime.
Masuram si pe latime.
Cu grija transferam fondantul intins pe tort si il nivelam bine sa adere la crema de unt. Taiem marginile si avem primul strat de fondant aplicat pe tort. Aceasta este baza.
Intre timp am creat si celelalte elementede decor. Nu mai am facut fotografii ca a trebuit sa ma concentrez pe ce fac.
Toate elementele sunt lipite cu lipiciul comestibil.

Formam cele 16 bile de biliard.

Cu creionul comestibil scriem toate numerele pe bile.

Iata cele 16 bile.
 
Am facut si tacurile de la joc din grisine imbracate in martipan. Si inca un element creta.
Tortul joc de biliard a avut aproape 8 kg.
 



2 comentarii:

C spunea...

Arta! Felicitari! Se vede ca pui suflet in ceea ce faci!

Anonim spunea...

the best cake