English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Supă cremă de linte cu dovleac


Ingrediente:
- 200 g dovleac (placintar);
- 200 g linte maro;
- 1 ceapa medie;
- 1-2 catei de usturoi;
- 1 bucata praz (subtire, numai partea alba);
- 1 ardei roşu;
- 1 lingura ulei de masline;
- sare/piper;
- busuioc uscat (foarte putin, cat 1/2 varf de cutit);
- 1/2 legatura patrunjel;
- 1 litru si jumatate de apa (+ optional concentrat de legume de la Plafar)


Satula de carne, m-am hotarat sa fac o supa crema. Cautand prin camara am gasit linte maro. Facusem cu o zi inainte placinta de dovleac si mi-a venit ideea sa adaug in supa si aceasta leguma extraordinara.
Am curatat dovleacul de coaja si l-am dat prin razatoarea mare (astfel se prepara mai usor). Lintea am spalat-o bine si am lasat-o în apa rece.
Ceapa se taie solzisori, usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului, iar prazul rondele. Ardeiul rosu se taie in bucati mari (va intra oricum la blender).
 Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline si trei linguri de apa, apoi adaugati ceapa, prazul si usturoiul. Puneti capacul si lasati circa 1 minut. Se pune si dovleacul si se lasa 5-7 minute la inabusit, la foc mic.
Separat se pune apa intr-o cratita si se adauga cand clocoteste concentratul de legume natural.
Se pune in oala peste ceapa, praz, usturoi si dovleac, apoi se adauga lintea (se scurge apa).
Se pune si ardeiul rosu si se lasa la fiert potrivit aproximativ 50 de minute.
La sfarsit se sareaza, se adauga piper dupa gust, busuiocul uscat, patrunjelul.
Se scurge toata compozitia intr-o oala. Supa NU se arunca. Se mixeaza, apoi se toarna supa sa se ajunga la textura dorita.

Supa se poate manca cu crutoane, simpla sau cu paine proaspata. Este extrem de hranitoare si foarte gustoasa. O reteta de care sunt mandra.

Trebuie sa stiti ca lintea este o sursa importanta de proteine. Spre deosebire de fasolea uscata, nu provoaca balonare sau gaze.
Lintea face parte din familia leguminoaselor, alături de soia, naut, mazare si fasole.

Pe lângă conținutul ridicat de fibre și de proteine, lintea mai are în componența sa fier, calciu, vitamina B, carbohidrați, fosfor, magneziu, acid folic, iar grăsimi – în cantitate foarte mică. Lintea nu conține colesterol. (Sursa pentru aceste informatii este http://diversificare.ro)

Pofta buna!

Niciun comentariu: