English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Tarta Dartz

Ingrediente : 6 oua,
200 g zahar,
30 ml apa,
30 ml ulei,
20 g cacao,
8 linguri de faina,
4 banane,
200 g nuca de cocos deshidratata,
crema tiramisu,
250 ml lapte.
Pentru sirop:
2 plicuri de capucino de ciocolata,
50 g zahar,
200 ml apa.
Intr-un castronel de plastic frecam albusurile de ou cu zaharul pana se dizolva, apoi frecam separat galbenusurile de ou cu ulei si apa si le punem in castron peste albusurile batute cu zahar.
Amestecam faina cu cacao si o punem peste compozitie. Intr-o tava de cuptor punem hartie de copt si incingem cuptorul in prealabil la 200 grade. Lasam blatul sa se coaca 40 minute, dupa care il lasam sa se raceasca si scobim in el ca la musuroiul de cartita. Facem faramite de blat.(pentru decor) Insiropam blatul cu siropul preparat in felul urmator:
Punem intr-o cratita pe foc apa, cu capucino si zahar si lasam sa dea in clocot pana se dizolva.Cu siropul obtinut insiropam blatul la tarta.Bananele le taiem pe diagonala si le asezam peste blat.Crema tiramisu o amestecam cu laptele si o batem 3-5 minute cu mixerul si o punem peste banane.
Pe deasupra tartei punem incepand din mijloc in cerc nuca de cocos si blatul faramitat.
Am uitat sa precizez ca tarta statea pe masa nu pe perete....e doar fotografia intoarsa, iar sagetile sunt chiar de la jocul meu Dartz care imi place la fel de mult ca si tarta.
Tarta aceasta am facuto pentru colegele mele de la servici in cinstea premiului pe care l-am castigat pe site-ul ardei iute!
Mesajele de lauda vor curge cred pe banda rulanta....Multumesc !!!
Tintiti va rog!

9 comentarii:

Anonim spunea...

Inventie in adevaratul sens al cuvantului. Nu mi-ar fi dat niciodata prin cap sa fac asa ceva :) felicitari, esti inventiva si banuiesc ca si gustul este pe masura

Anonim spunea...

Suna tare bine, cred ca este o prajitura foarte gustoasa... am s-o incerc cu siguranta. Lily M. tine-o tot asa, esti o gospodina desavarsita.Dana

Anonim spunea...

Dupa reteta scrisa si cum arata cred ca este foarte buna .De fiecare data ma provoci sa incerc si eu din tot ce faci.La varsta ta te pricepi foarte bine dar nu cred ca mananci tot ce faci ca arati foarte bine si stii ca dulciurile ingrasa.La mai multe .Margareta.

Anonim spunea...

Este foarte delicioasa prajitura ,noi colegele de serviciu am mancat ne-a facut cinste pentru premiul care l-a luat.Care cititi reteta incercati-o este excelenta.Anghel.

Anonim spunea...

Nu gasesc suficiente superlative pentru a exprima cat de buna este prajitura.
Ma bucur ca sunt colega dnei Musat
intrucat am ocazia sa mananc din bunatatile facute de ea si credeti-ma ca face numai bunatati. Lilica

Unknown spunea...

Fetelor va multumesc! Sunteti minunate.De obicei atunci cand faci ceva de mancare si iti propui sa faci pentru un anume eveniment iese pe inima celui pentru care il faci. Asa mi se intamplamie. Iar tarta asta a isit atat de buna pentru ca am facuto pentru voi! Lily M.

Anonim spunea...

Iti ies toate retetele minunat pentru ca tu esti minunata si pui suflet in ceea ce faci.
Colega ta, Lilica

Anonim spunea...

Lily draga ,ce tarta delicioasa ai facut!
Te felicit si pt premiul castigat la ardei-iute,il meriti!Ti-am lasat un mesaj acu'cateva zile ,dar cred ca nu l-ai vazut ca nu stiu cum de l-am postat pe la sarmale ...te-am invitat sa iei premii de la mine ,am primit de la Diana cateva premii frumoase si chiar te rog sa le iei si tu.
Te pup...a 4 steluta e cu mult drag de la mine!

Vicky spunea...

Frumos tortul tau, votul cu nr. 5 il ai de la mine, bafta.