Puiul va forma o crusta senzationala, se va topi in gura, iar aromele sunt de nedescris.
Cand preparati sosul de iaurt, puteti adauga si 1-2 lingurite din zeama care s-a lasat de la pui. Dressing-ul de iaurt are un gust foarte bun. Combinatia iaurtului cu usturoi este foarte buna, iar zeama de lamaie ii da un plus de savoare.
O reteta gatita sanatos si foarte gustoasa.
Ingrediente (pentru 3 persoane):
- 3 pulpe de pui
- garnitura: 3-4 cartofi
- pentru marinata: 1 lingura de otet balsamic, 2 linguri de ulei de masline, zeama de la 1 lamaie.
- pentru dressing: 100 ml iaurt, 5-6 catei de usturoi, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie.
- sare, piper, boia dulce.
- 20 grame unt.
- pentru salata: 2 rosii, un castravete, patrunjel, 1 ceapa, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper (optional).
Pulpele de pui de pregatesc de cu seara. Se cresteaza si se dau cu sare si piper. Se freaca cu boia dulce. Se amesteca ingredintele specificate la marinata si se toarna peste pulpe. Bolul, acoperit cu o folie alimentara, se baga la frigier.
A doua zi, cand doriti sa preparati pranzul sau cina, scoateti de la frigider puiul, puneti-l intr-un vas de yena, turnand peste el marinata.
Separat, inainte de acest lucru, cartofii se spala si se taie in jumatati (se poate lasa coaja daca este frumoasa). Se pun la fiert, impreuna cu putina sare, circa 20 minute. Se scot si se pun in alt vas de yena mai micut. Se condimenteaza si se pune untul deasupra.
Ambele vase de yena se introduc la cuptorul incalzit la 200 de grade C, timp de 60 minute.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu