Retate inspirata de la Vicky
Ingrediente: 500 grame faina, 150 ml ulei, 250 grame branza de vaca sarata, 2 oua, 1 cub de drojdie, 200 ml apa calduta, chimen, mac.
Dizolvam drojdia in apa calduta, ouale le batem si le amestecam cu apa, adaugam si uleiul, razuim branza pe care o amestecam cu restul ingredientelor.
Cu tehnologia asta totul este mai sumplu. Am pus toate ingredientele in masina de paine, am adaugat si faina si masina a framantat perfect. Am format gogosele mici de coca.
Se ia cate o gogosica de coca si se pune in masina de vaffe incinsa la maxim.
Se preseaza cu capacul gogosica de coca.
Se deschide imediat capacul si se pune mac sau chimen. Eu am facut si cu mac si cu chimen. Apoi se inchide capacul si in cca 5 minute este gata 1 saratica.
Cand a devenit aurie este gata.
9 comentarii:
Super saratele! Mai ales ca merg cu bere! :)))
Miha multumesc de vizita. Trec si eu sa te vizitez neaparat!!! Sunt delicioase saratelele.
Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
Olivia
http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html
Olivia, multumesc pentru invitatie. Daca am timp o sa incerc sa iti trimit cateva retete!
spune-mi te rog de unde ai forma pentru saratele !
Gigel.
Forma pentru saratele am castigat-o la un concurs culinar. Poti sa cauti pe internet aparat de waffe. Uite de ex. http://www.electrofloridin.ro/Aparate-de-facut-waffe/Team/WA-5-HS-WA-5-HS Aparatul acesta nu este special pt. saratele. Asta e inventia mea. Este pentru waffe...Spor la treaba!
Aluatul se mai lasa la crescut, sau il punem imediat in aparat?
Daca nu faci aluatul la masina de paine care il si dospeste, va trebui sa lasi aluatul la crescut minim 30 minute. Spor la treaba !
Multumesc :)
Trimiteți un comentariu