English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Tort cu crema de lamaie si visine


Ingrediente blat:
- 7 oua,
- 7 linguri zahar,
- 7 linguri faina,
- 2 linguri ulei.
Pentru a vedea cum se prepara blatul apasati aici.
Umplutura: crema de lamaie si visinele dintr-un compot de 800 g. Sucul se va folosi pentru a insiropa blatul.
Se lasa la scurs visinele. Se scot samburii (la trei sferturi) - visinele fara samburi vor fi adaugate in crema de lamaie, dupa ce aceasta se va raci. Se lasa cateva intregi pentru ornat.
Ingrediente crema de lamaie:
- 125 grame zahar,
- 500 ml lapte,
- 4 galbenusuri,
- 50 g faina alba 000,
- coaja razuita de la 2 lamai.

Preparare crema: Se amesteca coaja rasa de la cele doua lamai cu galbenusurile, zaharul, faina. Separat se fierbe laptele. Se toarna treptat in compozitie, apoi se pune din nou pe aragaz, la foc mic, mestecand intruna, pana cand se va ingrosa.






 Atentie! Trebuie mestecat, altfel se va arde. Crema va fi gata in cel mult 10 minute.






Se da jos de pe foc si se pune deasupra folie alimentara. Astfel nu se va forma crusta. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, trei sferturi din visine se adauga in compozitie si se amesteca cu o spatula.



Ingrediente glazură:
- 1 lingura si jumatate de apa, 
- 3 linguri zahar, 
- 2 linguri cacao, 
- 50 gr. Unt
Pentru a vedea cum se prepară glazura apasati aici

Montare.
Blatul se lasa la racit. De asemenea, crema, precum si glazura. Toate trebuie sa fie reci. 


Blatul se taie, rezultand doua parti. 
Se aseaza prima parte a blatului pe platou si se insiropeaza foarte bine.




Se adauga crema de lamaie, amestecata cu visinele, apoi se pune cea de-a doua parte a blatului, nu inainte de a o insiropa si pe aceasta.
Deasupra se toarna glazura de ciocolata si se orneaza cu fulgi de cocos, fulgi de ciocolata si visine intregi.
Se lasa la frigider si se consuma a doua zi.


Este o reteta extraordinara. In locul visinelor puteti pune ce alte fructe preferati. Eu am pus visine pentru ca i-a dat un gust senzational. In combinatie cu crema de lamaie .... o bunatate. Racoritor!

Pofta buna!

Niciun comentariu: