Ingrediente:Este o tocanita foarte sanatoasa, bogata in vitamine, foarte usor de preparat. Incercati reteta! Nu o sa regretati!De stiut: Lintea un aliment bogat în antioxidanţi, minerale şi acid folic.Mai multe informatii despre acest aliment minune aflati aici.
- 100 grame linte rosie
- 1 legatura de ceapa verde (daca nu aveti puneti o ceapa uscata, tocata marunt)
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2 rosii in bulion sau proaspete
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cani si jumatate de apa fiarta, impreuna cu 1 lingura de zarzavat concentrat de la Plafar
- 1 lingurita de ardei rosu dulce deshidratat (tot la Plafar gasiti) sau iute. Poate fi si proaspat, de prefarat ardeiul capia. Cum preferati.
- 1/2 legatura de patrunjel + 1/2 legatura de marar
- sare, piper (optional), un varf de cutit de cimbru uscat.
Lintea, inainte de a fi preparata, se spala in mai multe ape.
Ceapa si usturoiul, tocate marunt, se pun intr-o tigaie, in care am pus inainte 2 linguri de ulei de masline si 4 linguri de apa. Lasam sa fiarba, acoperind vasul cu capac, circa 1 minut.
Adaugam si cartofii taiati cuburi, morcovii rondele, pastarnacul maruntit. Mai lasam 1 minut si adaugam apa fiarta cu zarzavatul deshidratat (se pune la fiert inainte cu 2 minute sa punem ceapa si usturoiul la calit), precum si lingurita de ardei dulce (deshidratat)
Lasam sa fiarba 20 de minute, dupa care adaugam rosiile in bulion (bagate la blender inainte). Mai lasam 5 minute, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, si stingem focul, dupa care adaugam verdeata.
Un comentariu:
foarte buna reteta multumim
Trimiteți un comentariu