Ambele decoruri sunt comestibile.
Ingrediente:
- 2 oua
- 180 gr. zahar
- 1 praf de sare
- 50 grame gem de capsuni
- 50 grame gem de visine
- 2 linguri cacao
- 180 gr. Ulei
- 180 gr. apa minerala
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 esenta de rom la fiola
- coaja rasa de la o portocala
- 10 linguri faina.
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem cu zaharul si cu un praf de sare, peste care adaugam apa minerala in care am dizolvat anterior bicarbonatul de sodiu.
Adaugam galbenusurile.Adaugam uleiul.
Incorporam si gemul.
Omogenizam compozitia.
Adaugam faina.
Punem compozitia de tort in tava de silicon, iar pe deasupra punem cateva visine din dulceata.
Dupa ce se raceaste blatul se decoreaza cu glazura de ciocolata .
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
- 1 ciocolata tableta cu lapte de 100 grame
- 1 lingura de apa,
- 1 lingura de ulei
- 50 grame de unt
Punem ciocolata intr-o craticioara, punem craticioara pe baie de aburi (bain marie), cand incepe sa se topeasca adaugam uleiul, apa si amestecam pe baie de aburi pana devine lichida, dam cratita de pe foc apoi adaugam si untul. Amestecam bine pana se omogenizeaza glazura.
Dupa ce se raceste blatul de tort punem glazura, pe margini decoram cu nuca de cocos si Praf de Stele.
Acum e momentul sa punem placa de desen pe tort. Dupa ce se intareste ciocolata, dar nu de tot, punem placa de desen cu Mickey Mouse.
Cu grija punem hartia de copt pe care am facut placa de desen pe tort.
Dezlipim hartia de copt incet.
Gata ... emotiile au trecut!
Mickey esti tare simpatic!!!
Pofta buna si spor daca vreti sa incercati reteta mea.
2 comentarii:
buna e foarte frumos incerc sa fac si eu acest tort de ziua la fica mea care implineste varsta de 3 anisori
da mia placut
Trimiteți un comentariu