English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

miercuri

Chiftelute din soia cu ravas


Soia reduce colesterolul şi, datorită betacarotenului (provitamina A) pe care îl conţine, s-a demonstrat că previne cancerul de sân. Este o sursă la fel de importantă de energie şi combate atrofierea muşchilor şi îmbătrânirea pielii.
Prin fibrele pe care le conţine, soia poate fi consumată şi de diabetici, reduce apariţia bolilor cancerigene şi reglează curăţarea rinichilor. Previne boli ale oaselor, articulaţiilor, circulaţiei, având efecte de stimulare a sistemului imunitar şi de prelungire a vieţii.  




Ingrediente:
  • 1 pachet de soia granule
  • 3 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 1 ceapa medie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de busuioc
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri pesmet
  • cativa cartofi mici fierti in coaja
Modalitate de preparare:
Intr-o oala puneti 300 ml apa rece cu putina sare. Cand apa da in fiert adaugati granulele de soia. Lasati-le la fiert circa 20 de minute. Dupa ce au fiert, puneti granulele de soia intr-o strecuratoare, pentru a se scurge cat mai bine de apa, si lasati-le la racit. Eu le fierb dinainte cu o zi si le bag la frigider.
Tocati bine ceapa si amestecati-o cu soia.
Adaugati usturoiul, cartofii si morcovul date prin razatoare (pe care anterior i-ati fiert, lasandu-i sa se raceasca). La aceasta compozitie adaugati mararul, oul, sarea, piperul, cimbrul si bucuiocul.
Amestecati bine si adaugati pesmetul.
Formati chiftelute mici.
Dati chiftelutele prin faina.

Faceti si cateva chiftelute cu ravas. Fierbeti cativa cartofi mici in coaja, decojiti-i cand s-au racit si inveliti-i in compozitia de chiftele.
In uleiul incins bine, prajiti chiftelutele pe ambele parti pana se rumenesc.

Sunt foarte bune !

Niciun comentariu: