Ingrediente:
- 1 pachet de soia granule
- 3 cartofi medii
- 1 morcov
- 1 ceapa medie
- 4 catei de usturoi
- 1 ou
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de busuioc
- 1 legatura de marar
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita sare
- 6 linguri pesmet
- cativa cartofi mici fierti in coaja
Modalitate de preparare:
Intr-o oala puneti 300 ml apa rece cu putina sare. Cand apa da in fiert adaugati granulele de soia. Lasati-le la fiert circa 20 de minute. Dupa ce au fiert, puneti granulele de soia intr-o strecuratoare, pentru a se scurge cat mai bine de apa, si lasati-le la racit. Eu le fierb dinainte cu o zi si le bag la frigider.
Tocati bine ceapa si amestecati-o cu soia.
Adaugati usturoiul, cartofii si morcovul date prin razatoare (pe care anterior i-ati fiert, lasandu-i sa se raceasca). La aceasta compozitie adaugati mararul, oul, sarea, piperul, cimbrul si bucuiocul.
Amestecati bine si adaugati pesmetul.Formati chiftelute mici.
Dati chiftelutele prin faina.
Faceti si cateva chiftelute cu ravas. Fierbeti cativa cartofi mici in coaja, decojiti-i cand s-au racit si inveliti-i in compozitia de chiftele.
Sunt foarte bune !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu