Briose delicioase pentru cafea si nu numai. Toata lumea le adora. Sunt pufoase si foarte delicioase!
Ingrediente: 2 oua, 180 gr. zahar, 5 linguri gem de prune, 2 linguri cacao, 180 gr. ulei, 180 gr. apa minerala, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu (pe care o stingem in apa minerala), coaja rasa de la o lamaie, 12-13 linguri faina, nuci.
Mod de preparare:
Albusurile le batem spuma apoi adaugam treptat zaharul si batem bine compozitia pana se dizolva. Adaugam apa minerala in care am stins bicarbonatul de sodiu.
Albusurile le batem spuma apoi adaugam treptat zaharul si batem bine compozitia pana se dizolva. Adaugam apa minerala in care am stins bicarbonatul de sodiu.
Foarte important ! Apa minerala trebuie sa fia foarte acidulata ca sa stinga bicarbonatul.
Adaugam galbenusurile.Adaugam uleiul.
Adaugam coaja de lamaie rasa.
Incorporam si gemul de prune.
Pregatim forma de silicon pentru briose, cu hartiutele speciale.
Punem in forme compozitia.
Presaram nuci pe desupra.
Am copt briosele in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru cca 35 de minute.
Sunt delicioase cu o cafea alaturi.
Un comentariu:
arata foarte bine!
Trimiteți un comentariu