Ingrediente:
100 ml ceai negru (tare),
zeama si coaja de la o lamaie,
1 lingurita de cardamom praf,
160 de grame de zahar,
1 plic de praf de copt,
80 ml ulei,
1 ou,
500 de grame de faina,
1 ou batut pentru finisaj
Mod de preparare:
Fierbem pe foc mic ceaiul, zeama de lamaie si zaharul pana la dizolvarea completa a zaharului.
Se adauga uleiul peste ceai si se lasa cateva minute sa se racoreasca 2 minute, sa fie caldut.
Se amesteca faina cu coaja de lamaie, cardamomul si praful de copt, apoi se toarna peste faina amestecul de ceai si ulei, se adauga oul si se framanta un aluat.
Aluatul se intinde pe blatul de lucru cam de 2 mm si se taie cu o forma rotunda (aproximativ 8 cm diametru).
Suprafata biscutitilor se cresteaza cu un cutit.
Se ung biscuitii cu ou batut si se aseaza intr-o tava.
Se ung biscuitii cu ou batut si se aseaza intr-o tava.
Se dau la cuptorul preincins la 180 de grade petru 15 minute pana se ruemenesc.
Sunt deliciosi, aromati .... perfecti cu ceai sau cafea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu