Ingrediente: 400 grame tagliatelle, 500 grame rosii din conserva, o ceapa potrivita, doi catei de usturoi, 300 grame carne tocata de vita, branza italieneasca pentru paste, oregano, sare, piper.
Se face intai sosul. Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si prajim ceapa si usturoiul, taiate marunt.
Adaugam rosiile, condimentele (oregano si ce mai vreti), sarea si piperul.
In acelasi timp in alta tigaie punem o lingura de ulei si carnea de vita. Cand isi schimba culoarea punem carnea peste sosul de rosii si lasam sa fiarba cam 30 de minute.
Dupa ce avem sosul putem sa fierbem tagliatelelle. Se pune 1 litru de apa la 100 de grame si o lingurita de sare. In total: 4 litri de apa si 4 lingurite de sare. Cand apa a dat in clocot punem sarea. Asteptam sa se limpezeasca apa, apoi adaugam pastele in ploaie. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca si fierbem potrivit timpului de pe ambalaj.
La final amestecam sosul cu tagliatellele si adaugam si parmezanul. Se servesc calde. Pofta buna!
Un comentariu:
Ce ne plac si noua pastele!
Apetisant arata!
Trimiteți un comentariu