Reteta de lasagna pe care am preparat-o este de pe blogul cu delicii al Laurei Laurentiu, a 5-a reteta cu care particip la concursul Taginiada.
Ingrediente: foi de lasagna uscate, 700 de ml. de sos bechamel, 800 de ml. de sos ragu, cascaval pentru gratinat.Ingrediente pentru sos Ragu: 600 de grame de carne de curcan, 3 cepe medii, 1 litru de bulion de tomate de casa concentrate, 150 ml. de vin rosu, 3 linguri de ulei de masline, 1 mana de ciupercute tocate, 1 pahar de supa de pasare, 2 foi de dafin, piper, sare, busuioc si cimbru.
Preparare sos Ragu:
Se caleste ceapa marunt tocata pana cans devine sticloasa, apoi se adauga carnea tocata si se calesc cca 5 minute, adaugand treptat supa de pasare. Se adauga apoi bulionul sivinul rosu, se adauga cateva ciuperci proaspete, tocate marunt, restul de bulion, condimentele si foile de dafin.
Se fierbe pe foc foarte mic pana cand scade.
Ingrediente pentru sos Bechamel: (pentru aproximativ 700 ml. de sos): 700 de ml. de lapte integral, 50 de grame de unt, 70 de grame de faina, sare, piper alb, 1 lingurita de nucsoara macinata.
Preparare sos Bechamel:
Punem laptele la fiert iar intre timp punem untul intr-o cratita sa se topeasca la foc mic, adaugam faina si amestecam energic san u faca cocoloase, avand grija sa nu rumenim, adaugam treptat laptele fierbinte, amestecand continuu, pana ce se incorporeaza sin u sunt cocoloase de faina. Sosul se fierbe pana se ingroasa ca o ciulama, se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara.
Si un tip pe care l-am invatat de la Laura: pentru a evita formarea unei pojghite in partea superioara, se imprastie pe deasupra sosului Bechamel bucatele mici de unt.
Mod de preparare lasagna:
Intr-o tava de ceramica (in cazul meu) se aseaza doua foi de lasagna (care nu trebuiesc oparite in apa, eu asa am gasit la supermarchet), deasupra se pune un strat de sos bechamel, un strat de sos ragu, se presara cascaval, apoi se repeta, alternand in aceeasi ordine foaie de lasagna, sos bechamel, sos ragu .
Se acopera ultima foaie de lasagna cu sosul bechamel pe care avem grija sa il oprim pentru deasupra. Deasupra se presara cascaval sau motzarela.
Se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pe gratarul din mijloc pentru aproximativ 35 de minute, timp in care o sa observati cum lasagna creste si tot surplusul de sos este inghitit in timp ce se prepara.
Este delicioasa si va recomand sa o serviti calduta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu