Un chec deliciossssssssssssss de te lingi pe degete.
Merge de minune la micul dejun cu o cescuta de cafea sau un paharel de lapte.
Reteta de chec este inspirata de la Laura Laurentiu si particip cu ea la concursul Taginiada.
Iata care sunt ingredientele: 200 de grame de unt, 250 de grame de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 3 oua mari, 300 de ml de lapte, 50 de grame de cacao, 500 de grame de faina, 1 plic de praf de copt si o esenta de vanilie.
Untul, care trebuie sa fie moale (eu l-am bagat la cuptorul cu microunde la 800 W timp de 20 de secunde), se amesteca cu 200 de grame de zahar (din totalul de 250 de grame), impreuna cu cele doua plicuri de zahar vanilat. Merge de minune la micul dejun cu o cescuta de cafea sau un paharel de lapte.
Reteta de chec este inspirata de la Laura Laurentiu si particip cu ea la concursul Taginiada.
Iata care sunt ingredientele: 200 de grame de unt, 250 de grame de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 3 oua mari, 300 de ml de lapte, 50 de grame de cacao, 500 de grame de faina, 1 plic de praf de copt si o esenta de vanilie.
La inceput folositi o lingura de lemn, apoi mixerul, pentru a nu improsca compozitia in toata bucataria :)
Nu trebuie sa mixati pana se dizolva zaharul, ci trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa.
Faina o amestecati cu praful de copt si incepeti sa adaugati in compozitie cate o lingura, alternand cu 250 de ml de lapte (din 300 de ml, 50 de ml pastrati). Puneti si esenta de vanilie. Compozitia va arata cam asa Turnati 2/3 din compozitie in forma, care poate sa fie rotunda, sau clasica, insa nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt. Astfel, aluatul nu se va lipi. Treimea de aluat care a ramas o amestecati cu cacaua, cu cele 50 de grame de zahar si cu 50 de ml de lapte. Turnati si restul de compozitie peste cea aflata deja in forma. Pentru a obtine un design frumos la mijloc, luati o furculita si rotiti-o in interior. Introduceti checul la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute.
Puteti sa testati daca e copt cu o scobitoare. Daca nu se lipeste inseamna ca e OK. LA sfarsit, dupa ce s-a racit, pudrati checul cu zahar.
3 comentarii:
Ce frumos si pufos a iesit!!!
Bafta multa la concurs!
O seara minunata :*!
ce bine arata
hmmm.ce gustis e..
Trimiteți un comentariu