Este cea mai buna pizza pe care ai putea sa o mananci vreodata! Iubesc bucataria turceasca!!!
Ingrediente pentru blat:
- 400 de grame de faina 000
- 200 ml de apa calduta
- 1/2 cub de drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingurita de zahar
- 3 linguri de ulei (de masline ar fi ideal)
Ingrediente umplutura:
- 300 de grame de carne tocata de vita (eu am cumparat de la Mega Image, este foarte buna, nu are grasime foarte multa)
- 1 ceapa uscata
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei capia sau gras rosu
- 2 linguri de pasta concentrata de tomate
- 2 linguri de ulei de masline/sare/piper/cimbru uscat (cat apuci in varful degetelor)/maghiran uscat. (condimentele acestea le prefer eu, voi puteti sa puneti ce doriti)
Preparare:
Puneti faina intr-un castron, faceti o gaura la mijloc si adaugati apa, drojdia lichefiata (o frecati cu zaharul pana devine lichid), uleiul si sarea. Amestecati energic pana cand obtineti un aluat potrivit. Aveti grija, o sa va ramana pe margine putina faina. Nu incercati incorporarea ei pentru ca o sa fie aluatul prea tare.
Lasati bila de aluat, acoperita cu un prosop de bumbac, la loc calduros, circa 30 minute, sa isi dubleze volumul.
In acest timp, pregatiti umplutura.
Tocati foarte marunt ceapa si usturoiul, iar ardeiul cubulete foarte mici.
Puneti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline si adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul. Amestecati din cand in cand, iar dupa 2 minute puneti carnea. O lasati pana cand isi schimba culoarea (amestecati in acest timp). Adaugati 1 cana de apa si 2 linguri de pastra concentrata de tomate. Condimentati si lasati pe foc pana cand scade lichidul (circa 20 minute).
Impartiti aluatul in 4 parti si incepeti sa intindeti pe rand. Inainte de a intinde, mai framantati-o putin, sa iasa aerul.
In timp ce intindeti cu sucitorul rotiti aluatul, sa va iasa o forma rotunda. Intindeti foarte subtire, cam 3 mm. Intepati blatul cu o furculita.
Ungeti blatul cu putin ulei de masline si puneti din compozitie, intinzand cu o spatula sau cutit.
Introduceti pizza la cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 10 minute. Blatul trebuie sa fie auriu pe margine.
Presarati pe deasupra mult patrunjel tocat foarte marunt, storceti lamaie si mancati.
E divina!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu