Nimic nu se compara cu mirosul pe care il are o branzoaica proaspat scoasa din cuptor, cu foi facute de casa, branza de casa si aroma de zahar vanilat.
Acest minunat vas de ceramica se numeste Emile Henry, este de o calitate foarte buna. Nu retine mirosuri, este usor de curatat si iese o mancare in el foarte buna.
Costa doar 32,27 lei si il puteti lua de pe siteul http://www.pentrucopt.ro/ |
Ingrediente pentru umplutura: 300 grame de branza dulce de casa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 ou, 1 lingura de pesmet.
Aluatul pentru branzoaica se face la fel ca cel pentru strudele si il luati de aici.
Asadar, intindem aluatul cu o vergea de lemn pe planul de lucru.
Ungem cu ulei vasul de ceramica Emile Henry.
Punem un strat de aluat in vas.
Punem un strat de branza, pe care am amestecat-o cu oul, pesmetul si zaharul vanilat.
Taiem fasii pentru a orna cu ele pe deasupra.
Punem inca un strat de aluat, apoi fasiile ornamentale. Ungem cu galbenus de ou si presaram zahar vanilat pe deasupra.
Dupa aceea bagam vasul la cuptor la cca 200 grade celsius pentru 35 de minute.
Sa va spun cum miroase!!! Delicios!
Cea mai buna branzoaica!
2 comentarii:
Interesanta reteta. Dupa ce aplicam ciulamaua mai punem alautul la frigider sau il punem direct in tava? Daca "da" cat timp tre sa stea la frigider? Mersi de raspuns
da il pui 1 ora la frigider
Trimiteți un comentariu