English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

luni

Tort Kiss


Tortul acesta este facut cu ocazia zilei de nastere a surorii mele Clau, care a implinit 28 anisori. Ce varsta frumoasa... La Multi Ani Clau! .... bineinteles alaturi de Sofia si Laur! Si un pupic pentru de aceea se numeste Tort Kiss!
Sofia nu stie ce se intampla, ea este prea mica sa inteleaga de ce tati a pupat-o pe mami asa!
Ea crede ca a adus-o barza... Vai ce pot sa spun, sigur ca a adus-o barza... cine altcineva sa o aduca... ratza, gaina... sau poate a venit cu avionul... ceva in zbor trebuie sa fie...
myspace layouts

Ingrediente pentru foile de cacao: 6 galbenusuri, 120 g zahar, 5 linguri ulei, 3 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 170 g faina Cum se fac foile de cacao: (3 foi) Zaharul se freaca cu galbenusurile pana se dizolva complet si se adauga uleiul treptat. Cacaua se amesteca cu faina si cu praful de copt. Se va forma un aluat care se imparte in 3 si fiecare parte se intinde cu facaletul in diametrul formei pe care o avem (cea in care facem blatul de albusuri cu mac). Eu am intins in diamentru de 26 cm si le-am copt pe hartie de copt. Se baga foile pe rand in cuptor si se coc cca 12 minute la 150 grade pe gratarul din mijloc. Ingrediente pentru blatul cu mac: 6 albusuri, 1 lingura apa, 120 g zahar, 3 linguri mac, 3 linguri faina. Cum se face blatul de albus cu mac: Batem albusul spuma adaugam si apa, zaharul, faina care a fost amestecat in prealabil cu macul. Se coace in forma cu inel detasabil de 26 cm diametru cca 30 min. Ingrediente pentru crema: 1 budinca de vanilie, 3 linguri zahar, 350 ml lapte, 100 g ciocolata alba, 150 g margarina Rama, 250 ml frisca, 1 esenta de vanilie, 2 lingurite de cacao, 1 plic de frisca
Se pregateste budinca (asa cum scrie pe plic), pe foc foarte mic, sa nu se lipeasca, se adauga in budinca (pe foc) ciocolata alba, margarina si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa sa se raceasca. Intre timp pregatin frisca. Dupa ce sa racit bine crema incorporam frisca in ea cu mixerul. Impartim crema in 2, intr-o parte adaugam cacao.
Montarea tortului: Punem un blat de albus cu mac, apoi crema de cacao, punem blat de cacao, crema de vanilie si tot asa alternam. Pe deasupra am ornate cu frisca, nuca macinata si cu marginile de la blatul de cacao care mi-au ramas, deoarece am taiat din ele ca erau putin mai mari fata de blatul de albus cu mac. Sa arate bine trebuie sa fie egale.
Reteta este inspirata de la Lissa www.torturilelissei.blogspot.com/2011/01/tort-kiss.html

3 comentarii:

Claudia spunea...

Iamiiiiiiiiiiiiiiii, iamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, deliciossssssssssss

Lissa's Cakes spunea...

La multi ani Claudia,sanatate multa si fericire alaturi de familia ta frumoasa.
Lili draga ma bucur ca ai incercat tortul,as gusta si eu o feliuta...ai zis ca nu ti-a iesit ca al meu,cauza eu zic ca e crema,nu o vad asa tzeapana si cred ca frisca la plic nu se comporta ca si cealalta,trebuie sa fie tare frisca sa ai impresia ca se face unt si asa amestecata cu budinca da o crema ferma.
Te pup si sa va fie de bine,multumesc ca l-ai incercat.

yaya6 spunea...

la multi ani sarbatoritei,e chiar o varsta frumoasa,tortul e super si piticul ala mic iti vine sa-l mananci tot