Acesta reteta de blat este inspirata de la Laura Laurentiu, numai ca eu l-am copt in cuptorul la aragaz si nu la microunde ca nu am avut vas rotund rezistent la microunde.
8 linguri de faina, 8 linguri de zahar, 1 lingurita de praf de copt, 2 linguri de cacao.
Ingrediente pentru blat:
Se amesteca bine aceste ingrediente cu o lingura.
Apoi se adauga: 2 oua, 6 linguri de ulei, 6 linguri de lapte.
Mai aveti nevoie de un plic de sarlota de vanilie, 500 ml lapte, 3 linguri de zahar.
Pentru decor aveti nevoie de capsuni cam 300 grame si un plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker pe care eu l-am preparat cu suc de portocale.
Se amesteca cu mixerul pana se dizolva zaharul.
Intr-o forma cu peretii detasabili pe care o ungem cu margarina si o presaram cu faina punem compozitia si o bagam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute.
Lasam blatul sa se raceasca.
Se face sarlota de la Dr. Oetker pe foc asa cum scrie pe plic. Sarlota o punem peste blat asa fierbinte. Nivelam suprafata. Dupa ce sa racit punem capsunile taiate pe jumatate. Facem gelatina si o punem fierbinte peste capsuni. O punem incepand din mijloc si ea se intinde catre margini singura. O lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la frigider. Cand sa racit indepartam peretii vasului. Transferam tarta pe un paltou.
6 comentarii:
Foarte bine arata ! Trebuie incercata reteta ;)
foarte buna si foarte usoara! trebuie musai s-o fac! :D
Foaaarte bine arata! :) Super!
Edith. Multumesc mult. Am vizitat blogul tau care e demential. Imi place cum faci cu fiecare preparat ca o coperta din revista arata. Bravo!!!
Imi place foarte mult cum arata prajitura ta .Imi lasa gura apa deja.
Draga Alexandra,
Iti servesc o feliuta de tarta virtuala. Multumesc!
Trimiteți un comentariu