1 ou
1 plic drojdie uscata Dr. Oetker
200 ml lapte (sau apa)
1 lingurita de sare
1 kg de faina
Pentru compozitie :
300 gr. Salam crud uscat (eu am pus 4 feluri de salam crud uscat) feliat
200 gr. Sunculita de casa
1 borcan ciuperci intregi
300 gr cascaval
250 gr suc de rosii
1 pachet de branza topita felii cu cascaval
Ardei
Ulei de masline
Oregano
Piper
Sare
Pentru tava avem nevoie de hartie de copt.
Blatul se face in felul urmator:
Faina se rastoarna intr-un castron si se face o gaura in mijloc, se adauga plicul de drojdie care se amesteca cu faina. Dupa aceea laptele (apa), care trebuie sa fie caldut se amesteca cu oul si cu sarea si se face gaura in faina si se amesteca pana se incorporeaza totul si devine o coca care se framanta cu faina. Se lasa coca 10 minute sa se odihneasca.
Nu e nevoie sa o lasam sa creasca pentru ca secretul la pizza consta in blatul subtire si elastic. Compozitia:Salamul feliat se taie in bucati mici, sunculita se taie foarte subtire, ciupercile se feliaza si ele, cascavalul se da prin rozatoarea mijlocie, branza topita se taie si ea fiecare bucatica in 4, ardeiul se taie feliute subtiri.Dupa ce pregatim totul, pregatim tava (cu hartia de copt), coca o impartim in mai multe parti si luam pe rand cate o coca atat de mare cat sa o cuprindem in palme. Coca o intindem cu facaletul cam de o jumatate de cm in grosime, in forma rotunda si o punem in tava, luam o furculita cu care intepam blatul sa nu se umfle.
Pe urma punem pe blat suc de rosii (trebuie sa fie mai gros), apoi cascaval ras, apoi sunculita si salamul, ciupercile, ardeiul si branza topita taiata bucatele si pe fiecare bucatica de branza topita punem oregano, apoi punem putin piper, putina sare si cateva picaturi de ulei de masline si bagam pizza in cuptorul incins la 200 gr. pentru cca 12 minute.
Pentru a face in continuare si restul de pizza, pregatim o foaie de copt cam de dimensiunea tavii de cuptor si o punem pe masa si pregatim urmatoarea pizza ca atunci cand e gata prima pizza sa o luam de colturi pe cea de-a doua si so punem in tava. Daca aveti alta tava e mai simplu. O pregatiti direct in tava.
I-am dat numele meu pentru ca aveam acasa o adevarata pizzerie, am facut 8. Erau toate pe staniol puse ca la restaurant. Socant!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu