Este o ciorbica care se face cu multe legume.Pe langa faptul ca este foarte gustoasa este si foarte bogata in vitamine.
Ingrediente:
1 ceapa mare tocata,
1 morcov mare,
1 ardei capia rosu tocat,
4 cartofi taiati cubulete,
o felie de telina razuita,
1 dovlecel,
1 punga de spanac (frunze)-450 gr.,
1 conserva de rosii decojite,
1 lingura de orez,
2 linguri sare,
3 litri de apa,
400 ml bors acru ,
2 linguri de ulei,
1 legatura de leustean.
Dam prin rozatoare morcovul, telina, tocam ceapa, taiem rondele ardeiul, cartofii ii taiem cuburi, amestecam totul si punem in oala ulei, cam 2 linguri si punem legumele la calit pentru 2 minute. Intre timp punem apa la fiert, iar dupa aceea punem apa peste legume in oala. Lasam sa fiarba bine pana se farama cartofii (cam 20 minute), apoi punem rosiile, sarea, orezul si spanacul. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi punem borsul si mai lasam 10 minute. La sfarsit punem leusteanul si oporim focul. Astupam oala cu un capac si lasam 5 minute.
Un comentariu:
sigur am s-o incerc , mai ales ca a iesit si spanacul proaspat , avem nevoie de vitamine.
Lilica
Trimiteți un comentariu